Ik kocht een VOGUE uit 1955

 Soms zijn er op Marktplaats echte pareltjes te vinden. Zo ook afgelopen week toen ik door de advertenties van Vogue tijdschriften scrolde. Er stond een advertentie tussen van een Vogue uit 1955. Wauw wat tof, dacht ik, maar die zal vast erg duur zijn. Zo'n vintage Vogue is echt een collectors item en wordt op internet verkocht voor rond de 75 euro. Toch stond er in de beschrijving niks over een prijs geschreven en dus besloot ik voor de lol 5 euro te bieden. Die avond nog kreeg ik een reactie dat de verkoper er akkoord mee ging! Wattt!? Ik viel bijna van mijn stoel toen ik het las. 5 euro en wat verzendkosten voor een Vogue uit 1955!? Ik maakte direct het bedrag over, maar vroeg nog wel aan de verkoper hoe ze aan de Vogue gekomen was. Ze vertelde dat het archief van de bibliotheek bij haar in de buurt was opgeruimd en ze daarvan een deel op Marktplaats had gezet. Jammer dat ze maar één Vogue in de aanbieding had haha!

Drie dagen later had ik de Vogue in huis en ik ben echt verliefd op de inhoud.💕De helft van het tijdschrift bestaat uit advertenties (dat is niet anders dan de Vogue van nu helaas...) maar doordat het zulke oude advertenties zijn is het juist leuk om die te bekijken. Het geeft een goede inkijk in het leven van die tijd en wat toen in was qua mode. Ook zijn alle foto's in zwart/wit wat een mooie sfeer geeft en staan er veel illustraties in!

Ik ben ontzettend blij ben deze mooie vondst en zou best nog wat meer vintage Vogue's willen hebben. Marktplaats blijf ik dus goed in de gaten houden, wie weet bouw ik ooit wel een mooie verzameling op😁 Wat vinden jullie van mijn aanwinst? En wat is het mooiste dat je ooit op Marktplaats gekocht hebt?
 Toen er nog werd geadverteerd voor sigaretten ^

2 opmerkingen

  1. Ohh tof om zo'n vintage pareltje in bezit te hebben :D
    Het mooiste dat ik ooit op Marktplaats heb gekocht.. hm lastig want ik heb er veel gekocht (ook veel voor mijn cosplays), toch ga ik voor de sidetable die inmiddels bij mijn ex staat omdat ik er gewoon geen ruimte voor heb. Gemaakt van echt hout voor €35,- :o

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Ik hou van zulke vintage tijdschriften. Ik heb een paar hele oude Franse modetijdschriften uit 1910 op de kop getikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!