Het kattencafé in Tokyo

 De laatste dag in Tokyo had ik alle tijd voor mezelf. Ik heb lekker rustig ontbeten en ben toen naar Harajuku gegaan. Het plan was om te gaan shoppen maar die activiteit onderbrak ik toen ik het kattencafé Mocha tegenkwam. Voor € 5,- mocht je een half uur bij de katten zijn. Dat liet ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan! 

In Matsumoto was ik al eens naar een kattencafé geweest (daarover kun je hier meer lezen) maar dat was een stuk kleiner dan deze. Mocha bestaat uit 2 grote kamers en er liepen in totaal zo'n 15 katten rond die je mocht aaien, voeren en foto's (zonder flits) van mocht maken. De katten waren allemaal overduidelijk gewend aan mensen en vonden het prima als je dichtbij kwam zitten. 
Voor 500 yen kun je kattensnoep kopen. Toevallig had een mevrouw dat net gedaan toen ik binnenkwam. Een aantal katten werden helemaal wild toen ze het snoep zagen en probeerden steeds het snoep te stelen. 
De katten zagen er allemaal goed verzorgd uit en waren erg relaxt, perfect om even een selfie mee te maken dus haha!
Na het bezoek aan het kattencafé ben ik verder gegaan met het rondwandelen in Harajuku. In Cat Street vond ik een geweldige vintage winkel waar ik een hele toffe velvet blouse gekocht heb! Aan het einde van de middag ben ik terug gegaan naar het hotel met een tas vol sushi. De rest van de dag heb ik mijn koffer gepakt en een beetje gerelaxt.

De vlucht naar huis verliep goed en ik heb totaal geen last gehad van een jetlag. Vooral daar ben ik erg blij mee want deze week is het normale leven gewoon weer begonnen, maar daar gaan we het nu niet over hebben ;)

Hebben jullie al eens een kattencafé bezocht? 

4 opmerkingen

 1. Dat lijkt mij zo leuk om daar eens heen te gaan! Liefs, Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een aanrader! Er zit ook een kattencafe in Amsterdam en er komt er eentje in Alkmaar ;) xx

   Verwijderen
 2. Ik ben echt een crazy catlady dus dit is echt wel wat voor mij

  Groetjes,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!