Barcelona On My Mind

Volgende week woensdag ga ik samen met mijn vriend, schoonmoeder, de broer van mijn vriend en zijn vriendin (een hele zin vol, haha) een paar dagen naar Barcelona! Heerlijk om zo vlak voor de winter nog op reis te gaan. Natuurlijk hebben we al bekeken wat er allemaal te doen is. De volgende punten staat op dit moment op mijn to-do lijst:

Sagrada Familià
De laatste keer dat ik in Barcelona was, is alweer 6 jaar geleden. Toen stond de Sagrada Familia voor een groot gedeelte in de steigers en mocht je er niet in. Ik ben niet helemaal op de hoogte van de steigers rond de kathedraal op dit moment, maar we hebben in ieder geval kaartjes om binnen te komen. Het glas-in-lood schijnt prachtig te zijn.   

Strand
De weersvoorspellingen zijn goed voor de dagen dat wij in Barcelona zijn; 23 graden en zonnig. Een bezoekje aan het strand staat dus zeker op de planning. 

Park Guëll en andere bouwwerken van Gaudie
Gaudie heeft echt een geweldige stijl! Zijn bouwwerken zijn zo mooi! Ik kan niet wachten om het Park Guëll weer te bezoeken en alle prachtige mozaïek te bekijken. Samen met het Palau Guëll herenhuis, het Casa Battlo huis en het Mila appartementen complex staat dit bovenaan mijn to-see lijstje voor Barcelona.    

Tapas
Jaaa natuurlijk hoort tapas eten erbij als je naar Spanje gaat. Zeker met het warme weer zijn kleine hapjes ideaal. 

Barri Gòtic en andere mooie wijken
De Gotische wijk Barri Gòtic vormt het historisch centrum van Barcelona en heeft tal aan prachtige gebouwen, kleine straatjes en hippe winkeltjes. Ook de wijken El Born, met zijn vele hippe boetiekjes, en El Raval met vintages winkeltjes en smalle knusse straatjes, lijken mij erg leuk om te bezoeken. 

Rooftop bar
Het lijkt me onwijs tof om aan het einde van de dag (of overdag) een drankje te doen op een rooftop bar en uit te kijken over de stad.


Zijn jullie al eens in Barcelona geweest?

Tips voor leuke bezienswaardigheden, restaurants, winkels ect. zijn zeker welkom!


17 opmerkingen

 1. Super leuk! Ik ben deze zomer nog geweest, wij hadden jammer genoeg vaak bewolkt weer. De bunkers daar zijn zeker een aanrader, heel weinig toeristen en een FANTASTISCH uitzicht over de hele stad! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh dat is jammer Sophia, hopelijk heb je ondanks het weer toch een mooie tijd gehad :) Goeie tip van de bunkers! Die ga ik meenemen xx

   Verwijderen
 2. Wat super leuk ! Daar wil ik ook graag nog eens naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat zeker op mijn wishlist. Wat een mooie stad moet dat zijn! Heerlijk om daar een keer heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een aanrader om eens heen te gaan, ik kan me herinneren dat ik het de vorige keer ook prachtig vond

   Verwijderen
 4. Gaaf dat je naar Barcelona gaat! Ik ben daar vier weken geleden geweest. De wijk Gracia is ook een bezoekje waard. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat grappig dat je er pas nog geweest bent! Thanks voor de tip :D die wijk ga ik zeker opzoeken! x

   Verwijderen
 5. Nee, ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me een leuke stad. Mooie te doen lijst heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben een paar jaar gelden in Barcelona geweest en vond het een heerlijke stad, waar ik de lekkerste Paella ooit heb gegeten aan het strand

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog nooit naar Barcelona geweest, maar dit zijn zeker dingen die ik ook wil doen als ik daar ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar het lijkt me prachtig om een keer te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Barcelona staat nog steeds op mijn lijstje. Zo dichtbij fun en vol cultuur. Ik had wel begrepen dat de stad 35 miljoen toeristen ontvangt per jaar en dus bestaat uit het toerisme, maar ach, het is er prachtig, dus snap het ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, Barcelona leeft voor het grootste gedeelte van het toerisme. Maar daardoor zorgen ze ook erg goed voor de historische bouwwerken :) dus dat is een pluspuntje

   Verwijderen
 10. Ik ben op Erasmus naar Barcelona geweest! Mijn favorieten zijn: Tropico, Brunch & Cake, LULU, Agust Gastrobar en Chok! Voor mooie uitzichten moet je zeker naar de Bunkers gaan :) Liefs en veel plezier! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat top Florence! bedankt voor alle tips :D Ik had inderdaad gelezen dat Chok erg lekker is, en in de comments hierboven had iemand anders het ook al over de bunkers. Dat moet dan wel speciaal zijn :) dankjee!! xx

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!