Nieuwe tekeningen

 Ik ben de afgelopen dagen weer lekker bezig geweest met tekenen. Het is fijn om de tijd te kunnen nemen per tekening en als ik een dag geen zin heb om te tekenen dan doe ik dat ook gewoon lekker niet.

Vorig weekend hebben Maikel en ik de film Spirited Away van Studio Ghibli gezien. Dit is een Japanse animatie film. Ik werd erdoor geïnspireerd en zocht op internet scenes op van andere Studio Ghibli films. Daarvan koos ik er eentje en die heb ik vervolgens nagetekend. Deze scene is van de film Only Yesterday, ik vind het perfect voor de lente.


Zoals altijd begint het met schetsen. In dit geval eerst de menselijke figuren en daarna het bloemenveld eromheen. Dat bloemenveld was voor mij best een uitdaging. Ik ben geneigd heel gedetailleerd te werken, maar deze keer besloot ik dat los te laten en niet precies te kopiëren wat er op het plaatje stond. 
 Het koste even wat tijd maar dan heb je ook wat! Het bloemenveld geeft direct meer diepte aan de tekening. Omdat ik de achtergrond slechts met potlood wilde opvullen kon ik wat nu op papier stond al met fineliner definitief vastleggen.
 Na het fine-linen schetste ik licht de bossen, bergen en wolken.
 Kleuren maar! Dit vond ik het lastigste gedeelte. Vooral de lucht, daar was ik eerst echt niet tevreden over, maar ik besloot het aan te kijken en eerst de rest af te maken voordat ik eventuele veranderingen aan zou brengen.
 Tadaa!! Het resultaat! Uiteindelijk heb ik niks meer aan de lucht veranderd en ik ben heel blij met hoe het geworden is. Dit is een tekening die ik graag zou inlijsten en ergens ophangen, in de slaapkamer bijvoorbeeld :)

 Nu ik toch in de Studio Ghibli flow zat besloot ik ook twee pagina's van mijn schetsboek te vullen met personages van de film Spirited Away die Maikel en ik dus gezien hadden. Eerst de eenden in bad, die hebben slechts een seconde screentijd in de film maar ik vind het zo leuk bedacht! Wel lastig om een bad van schuin bovenaf te tekenen.
 Ik heb niet veel foto's gemaakt van dit proces. Het inkleuren koste weer de meeste energie omdat ik vooral het water zo echt mogelijk wilde laten lijken. Uiteindelijk vind ik hem wel oké geworden.
 Naast de eenden in bad tekende ik mijn twee favoriete personages van de film: mouse & bird. Je moet wel echt de film gezien hebben om ze te begrijpen. Dat kan ik trouwens sowieso wel aanraden. Het is animatie, maar leuk voor jong en oud :)
Daarna ben ik dus weer vergeten om procesfoto's te maken maar het leek me wel leuk om alsnog het eindresultaat te delen. Ik tekende nog twee andere personages erbij die niet al te lastig zijn. Daarna was ik wel een beetje klaar met dit project haha. Het is dus niet gelukt om twee volle pagina's te vullen, maar het was wel leuk om te doen.

Ik ben nu bezig met het tekenen van een Japanse tempel. Die is vrij gedetailleerd dus dat duurt denk ik nog wel even, maar als die af is zal ik weer het proces laten zien. Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne maandag toe! Tot snel!

2 opmerkingen

  1. Prachtige tekeningen heb je gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar tekening van de Japanse tempel.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!