Valentijnsdate

Vorige week donderdag zijn Maikel en ik voor Valentijn gezellig uit eten geweest bij Bistrobar Indonesia. Valentijnsdag viel dit jaar op een vrijdag wat natuurlijk een ideale dag is om uit eten te gaan, maar toen we de maandag ervoor probeerden te reserveren was alles al vol. Gelukkig hechten we niet heel veel waarde aan Valentijnsdag, dus uit eten gaan op de dag ervoor was voor ons ook prima. Eerst wilden we naar ons favoriete Japanse restaurant Konomi gaan, maar omdat we eigenlijk altijd al Japans eten als we uit gaan, besloten we om nu eens wat anders te proberen. Bistrobar Indonesia zit nog niet zo lang in Haarlem, voor zover ik weet ongeveer een jaar, maar de recensies zijn lovend. We boekten ons tafeltje en donderdag om 18:30 namen we plaats.

Je kunt bij Bistrobar Indonesia kiezen voor een 5-gangen verrassingsmenu of voor a-la-carte. Wij kozen we laatste optie omdat we al hadden gezien dat op het a-la-carte menu ook rijsttafels staan. Naast de rijsttafel hebben ze ook allemaal kleine streetfood gerechten die je los kunt bestellen en met elkaar kunt delen. Alles wat op de kaart staat klinkt heerlijk en we hebben nog even getwijfeld maar gingen uiteindelijk toch voor de rijsttafel Donny. Deze rijsttafel bestaat uit 15 verschillende kleine vlees, vis en vega gerechtjes, geserveerd met Nasi Goreng en Nasi Putih. 
 Het was echt heerlijk en zo mooi opgemaakt! Sommige gerechtjes zijn wel een beetje pittig, maar zo lekker! De smaken zijn geweldig! We hebben alles gedeeld en steeds samen een gerechtje geprobeerd. Dat vind ik zo leuk om te doen. Zo ervaar je het eten veel meer dan wanneer je allebei een ander hoofdgerecht besteld.
 Helemaal genieten! 
 Als toetje namen we de Indonesische pannenkoek gevuld met kokos en palmsuiker, geserveerd met mango-ijs. Mmmmm <3

We hebben een erg leuke avond gehad en ons voorgenomen om wat vaker andere restaurants uit te proberen in plaats van altijd alleen maar sushi te eten.
 De volgende ochtend was het natuurlijk echt Valentijnsdag en op werk lieten ze het niet onopgemerkt voorbij gaan. Aan de koffiebar kon je Pink Latte bestellen. De roze kleur werd toegevoegd door middel van een scheutje bietensap. Hoe slim! En verrassend lekker ook. 
Naast de Pink Latte verkochten ze ook (soort van roze) wafels met fruit en suiker. Echt leuk dat ze er wat extra's voor gedaan hebben. 

Dus zo is mijn Valentijn verlopen. Inmiddels zijn we alweer bijna een week verder haha, maar beter laat dan niet toch ;) Hoe was jullie Valentijnsdag? Nog wat speciaals gedaan? 

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!