Holiday in Crete - bezoek aan Rethimnon

We gaan verder met de artikelen over de vakantie in Kreta van afgelopen week. Ik wilde eigenlijk in dit artikel schrijven over zowel het bezoek aan Rethimnon als de wandeling die we hebben gemaakt door een kloof, maar daar zijn het te veel foto's voor. Dan wordt het een enorm lang artikel en dat vind ik niet leuk dus daarom splits ik het op. Om de dag wil ik nu een artikel over Kreta online zetten. Niet dat ik net als met Sri Lanka pas 2 maanden later iets online zet haha, dat ging echt te ver!


Anyway! Nadat we zondag 19 mei heerlijk hadden gerelaxt wilden we maandag 20 mei wat gaan ondernemen. Het hotel ligt net buiten het plaatsje Rethimnon en dus besloten we daar heen te lopen. Het is een korte wandeling van ongeveer 15 minuten langs de kust, dus prima te doen!
 De 'oude stad' is het leukste om te bezoeken, meteen toen we daar aankwamen zagen we al schattige kleine straatjes. 
Maar eerst even lekker op het terras een kopje (ijs)koffie drinken. 
 Volgens het hotelpersoneel heeft Kreta een erg slechte winter gehad met veel regen, maar daar profiteert de natuur nu zeker van. Overal stonden prachtige bossen bloemen vol in bloei.
 Hoe schattig zijn deze kleine straatjes! De gekleurde huizen maakte het nog leuker. 
 Natuurlijk moesten er ook even wat kiekjes voor Instagram gemaakt worden ;)
Restaurant tip (voor zowel lunch als diner): The Lemon Tree Graden (Lomonokipos). Dit restaurantje ligt in een zijstraat en dus wat afgelegen van de echt toeristische plekjes. Alle tafels staan in een binnentuin vol met citroenbomen. We hebben er heerlijk, en goedkoop, gegeten!
 Rethymnon heeft ook een oude haven en dit is HET centrum van het toerisme. Ik vond het zelf vreselijk. Overal waar we liepen rondom deze haven stonden verkopers om ons restaurants in te lokken of rozen in je handen te duwen. Jammer, want het is wel een mooie haven. 
 We hebben eventjes hier rondgelopen en zijn toen snel weer de kleine straatjes ingedoken. 
 Met mama <3 

Rethimnon is een leuk stadje om te bezoeken als je hier dichtbij verblijft. De kleine straatjes zijn schattig en zeker als alles in bloei staat is het erg sfeervol. De haven zou ik wel echt vermijden, dat is zo toeristisch dat je niet eens normaal kunt rondlopen zonder je opgejaagd te voelen door verkopers. Maar verder is het wel de moeite waard :) 

Aan het einde van de middag zijn we teruggegaan naar het hotel en daar hebben we nog gerelaxt aan het zwembad. Genieten!

Fijne dag allemaal! Xx

3 opmerkingen

 1. I see you really enjoyed it there. Wonderful pictures!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie foto’s. Altijd leuk om door zulke straatjes te slenteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige plek! Ik ben ook dol op dat soort kleine straatjes <3

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!