Boedapest Reisverslag - Dag 2


 Na de regenachtige dag van vandaag lijkt het mij een prima idee om verder te gaan met het verslag van de zonnige dagen in Boedapest ;) Vandaag zal ik vertellen wat we op de tweede dag allemaal hebben gedaan, te beginnen met bovenstaande foto aan het ontbijt. Het hotel heeft een lopend buffet en een gezellige binnentuin waar je kan zitten om te ontbijten.

Er was veel keus bij het buffet, van groente en fruit tot scrambled eggs, en yoghurt met cruesli :) Er was zelfs champagne! Maar daar vond ik het elke ochtend net een beetje te vroeg voor haha~
 Na het ontbijt vertrokken we naar het centrum met de metro en toen we boven de grond kwamen was dit het eerste wat we zagen. Zo mooi!
 Dit is de Szabadság híd brug, oftewel: de vrijheidsbrug. 
 Voor de brug is een plein waar deze schattige huizen staan. De sfeer hier was zo goed, ondanks de vele toeristen voelde het rustig en gemoedelijk :)
 Genieten van het uitzicht
 En weer een strakblauwe lucht <3 Oh wat verlang ik terug naar dit mooie weer
 Over de vrijheidsbrug mogen geen auto's rijden, dat vroeg om een spring foto haha!
 Aan het plein ligt ook de markthal waar Hongaarse ingrediënten en souvenirs worden verkocht 
 Nadat we de markthal hadden bezocht zijn we door het centrum gaan lopen en hebben we een beetje geshopt. Halverwege de winkelstraat stopten we bij een cafeetje die bovenstaand Hongaars gerecht serveerde. Ik weet niet meer hoe het heet maar het is een pannenkoek gevuld met huttenkäse en vanillesaus, erg lekker :)
De rest van de middag hebben we door de stad gelopen en nog even voetbal gekeken op een plein waar half Boedapest ook stond te kijken. Leuk om mee te maken dat de Hongaren zo enthousiast waren. Na de wedstrijd was het feest door de hele stad en dat ging nog tot 5:00 s'ochtends door. Mama en ik dachten dat ze de wedstrijd gewonnen hadden en dat ze door waren naar de 8ste finales, maar het bleek later dat ze gelijk hadden gespeeld en dat het nog niet eens zeker was of ze wel door zouden gaan! Toch was het feest in de stad alsof ze het EK al gewonnen hadden haha! 
We sloten de dag af in een sushi restaurant. Waar ik ook heen reis, sushi staat altijd op het menu ;) Het restaurant heeft een loopband waar de sushi en warme gerechten op langskwamen, echt leuk! Ook hebben ze in Hongarije andere sushi's dan wij in Nederland serveren, zoals deze hartjes-vormige sushi en de tonijnsandwich 
We hebben lekker gegeten en zijn daarna weer naar het hotel gegaan :) 

Hebben jullie ooit in een sushi restaurant met loopband gegeten? 

7 opmerkingen

  1. Hihi die springfoto van jou, gaaf zeg :D
    Die pannenkoek klinkt trouwens wel lekker ^^

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha jaa grappig he! En we hoefden maar 2 keer te proberen voordat het goed op de foto stond ;)

      Verwijderen
  2. Wat een gave foto's ik krijg helemaal zin om terug te gaan. Het is zo een super mooie stad. Ik ben echt verliefd op Budapest. Die pannekoek ziet er heerlijk uit. Krijg er helemaal honger van. Have fun! XOXO

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mis de stad zelf ook, en ben pas net terug haha! De sfeer was er gewoon heel relaxt :)

      Verwijderen
  3. Heerlijk zo'n strak blauwe lucht! Had je niet wat van het weer mee kunnen nemen?;-) Die springfoto is echt heel leuk trouwens!
    Ik heb nog nooit in een sushi restaurant met loopband gegeten. Ik weet dat er in Amsterdam in ieder geval eentje zit en het lijkt me supercool, maar ik ken helaas meer sushi haters dan lovers:'(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat onwijs gaaf ziet deze stad eruit! Haha staat ook op mijn bucketlist nu:-)
    Prachtig weertje ook by the way, het ziet er heelijk uit! Een dat ontbijtje, mmm..!
    Super leuke blog heb je, ga ik zeker in de gaten houden. Veel liefs, Florentine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik zag al wat foto's op Instagram langskomen en die waren ook zo pretty! lijkt mij een mooei stad. en sushi is aaaaltijd goed <3 aan een loopband heb ik nog nooit op!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!