Day 4: Shibuya & Harajuku

Al sinds mijn 16e droom ik ervan om te shoppen in Japan. Shibuya en Harajuku zijn daar de uitgelezen plaatsen voor en daar gingen we gisteren heen! Het was ongeveer een kwartier met de metro en we liepen meteen tegen het Hachiko standbeeld aan.
Het standbeeld van Hachiko verteld het verhaal van een hond en zijn baas. Op het moment dat het baasje op reis gaat wacht de hond voor het station van Shibuya tot zijn baasje weer thuis komt. Echter, het baasje overlijdt en komt dus nooit terug. De hond blijft wachten en wil niet van zijn plek af ondanks dat mensen dat proberen. Hij krijgt eten en een paraplu maar overlijdt uiteindelijk voor het station. Als aandenken aan de trouwheid van de hond is er een standbeeld opgericht :) 
Het grote kruispunt van Shibuya waar het altijd super druk is. Iedereen steekt daar tegelijk over en in de avond is het nog 2x zo druk als dat je nu op het plaatje ziet. 
Shibuya 109!!! Het grootste warenhuis voor vrouwen kleding in Shibuya. In dit warenhuis zitten alle grote Japanse merken zoals: Liz Lisa, Emoda, Swankiss ect ect. We keken onze ogen uit en werden van alle kanten verwelkomt. Wat wel irritant was, was dat als je ook maar een winkel in liep er meteen een verkoopster naast je stond om je iets aan te smeren. Dat zorgde ervoor dat je niet even rustig ergens ging kijken. En de kleding was ook best wel prijzig, maar toch hebben we wel lekker geshopt. In de volgende post laat ik weer mijn aankopen zien :) 
Eerste aankoop! :D
Het was me sowieso al opgevallen dat de Japanse vrouwen heel erg om hun uiterlijk geven en ze er altijd heel fashionable bijlopen. Ook op straat zie je het heel veel en in dit warenhuis al helemaal! De meisjes lopen ook vrijwel allemaal op hakken en soms ook op te grote schoenen (omdat ze maar een beperkt aantal maten hebben en soms alleen free-size) 
De Liz Lisa store!! Kon niet geloven dat ik er eindelijk was :D
Yayy!! Uiteindelijk niks meer gekocht daar omdat de kleding heel duur was en ik vind hun huidige collectie niet zo heel leuk. Hopelijk hebben ze een leukere collectie voor de winter :) 

Na Shibuya zijn we doorgereisd naar Harajuku dat 1 station verder ligt. Meteen als je het station uitloopt kom je in de drukke Takeshita street. Hier zijn heel veel verschillende winkels met speciale kleding. Sophie, Rachelle en ik hebben vooral weer geshopt en om ons heen gekeken. Ik heb niet veel gekocht in Harajuku omdat de meeste kleding mij een beetje te extreem was. Maar het was wel leuk om allemaal te zien. Het was echter zo druk dat we niet eens tot de helft van Harajuku zijn gekomen. We hebben dus ook niet de brug met verklede mensen gezien. Helaas, maar dat komt nog wel goed één deze maanden ;) 
Voor lunch had ik een hamburger met krokante kip en honing mosterd saus. Heel lekker!

Sophie, Rachelle en ik besloten om aan het einde van de dag nog Purikura te maken als aandenken. Ik had al eens eerder Purikura gemaakt in Düsseldorf maar dat was wel heel anders dan dit. Purikura zijn foto machines waar je voor poseert en vervolgens kan je de foto's die de machine heeft gemaakt bewerken en versieren. Het grappige is dat de Japanse Purikura machines je huid heel egaal maken en je ogen heel groot. Soms worden de foto's daardoor wel een beetje eng :P
 Mijn ogen zijn zo grooott xD Echt creepy!
Op deze foto is op het 2e plaatje aan de linkerkant Rachelle's hoofd heel raar vervormt haha! Ik heb me echt kapot gelachen om deze foto! 


Na de Purikura is de helft van de groep naar huis gegaan omdat iedereen heel moe was. Ik en Rachelle zijn in Shibuya nog een keertje uitgestapt omdat we allebei nog een tas wilden kopen in 109. We hadden er de hele dag over nagedacht en uiteindelijk wilden we hem toch wel hebben. Het was toen al donker buiten dat daardoor zag Shibuya er weer heel anders uit! En zelfs nog levendiger dan overdag. Onderweg naar 109 zijn we toen nog een H&M tegen gekomen, daar wilde Rachelle graag kijken dus zijn we daar ook nog even naar binnen gegaan. Rond 20:00 waren we weer in het hotel en heb ik met Thijs, Lisan en Marc nog curry-rice gegeten in een tentje vlak bij het hotel (de rest was te moe en ging naar de combini).

Vandaag was de laatste dag in Tokyo en daar ga ik hierna een post over schrijven. Die komt morgen ochtend (middag voor jullie) online :) 


English: Yesterday we went to Shibuya and Harajuku! I've dreamed about shopping in Shibuya since I was 16 years old and yesterday I finally got the chance to go to the 109 department store. It was so big with 5 floors of clothing and stylish girls everywhere. I fell in love immediately! Unfortunately the brands are a bit expensive and I did not buy that much, but I'll be back for sure! 
After shopping in Shibuya we went to harajuku and continued our trip. The stores in Harajuku are so colorful and fun! I had a great time in these two places! We also saw the Hachiko statue and because I decided to buy a bag in 109 at last, Rachelle and I went to Shibuya when it was dark and that was a whole new experience. All the lights and sounds! So crazy but so cool! :D can't wait to be back! 
Today was already the last day in Tokyo. We went to Shibuya one more time but this time not for shopping. I will blog about that after I finnish this post and it will be uploaded tomorrow morning (my time) :) 

4 opmerkingen

 1. Dag Eva,
  fijn dat je daar het naar je zin hebt.
  groetjes Oma en Opa.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jullie ook mijn blog lezen ^^
   Ik had 2 dagen geen internet maar vandaag maak ik weer een update :)

   Verwijderen
 2. Omdat jullie al vrij "grote" ogen hebben ziet er best wel anime/manga achtig uit bij jullie haha XD! Hachiko is echt zo'n mooie film en verhaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha jaa sommige plaatjes zijn daarom echt super creepy geworden! Heb hier in Matsumoto ook al een purikura booth ontdekt :D

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!