Blogmas Dag 7: Kerstcadeaus kopen bij kleine bedrijfjes

 Er zijn ontzettend veel toffe kleine webshops die zeker in deze tijd wel wat meer steun verdienen. Dus in plaats van je cadeaus te bestellen op Bol.com of bij grote ketens zoals bijvoorbeeld Rituals, shop deze kerst eens bij een lokale winkel of een kleine webshop. Dan heb je niet alleen een origineel cadeau, maar vaak ook nog een duurzaam cadeau!
Nu denk je misschien; 'ja dat wil ik wel, maar ik heb echtttt geen tijd om op zoek te gaan naar kleine webshops!'. Geen probleem, daarom heb ik voor jullie een overzicht gemaakt van een aantal toffe kleine webshops met daarbij een korte beschrijving en een voorbeeld van het soort producten dat ze verkopen. Handig toch!? Wacht niet te lang met bestellen, want over 18 dagen is het al kerst! Welke webshops vinden jullie het leukste?
1. TEAmwork Tea: thee van de volledig biologische plantage, met zorg geplukt door vrouwen in Sri Lanka, die daarmee een eerlijk salaris verdienen.

2. Steckje.nl: Nienke en Sebastiaan houden enorm van planten en hadden op een gegeven moment zoveel stekjes dat ze besloten die aan te bieden op hun website. Voor een klein bedrag kun je een verrassingsbox bestellen met daarin 8 of 10 stekjes die je direct in de aarde kunt zetten nadat je ze hebt ontvangen. 

3. M'ORO Jewellery: handgemaakte oorbellen door Maartje, die zich laat inspireren door de drie steden waar ze heeft gewoond; Parijs, Milaan en Barcelona. 

4. Pretty ECO: Fairtarde en duurzame producten die worden verpakt in olifantenpoeppapier (ja je hoort het goed). 10% van de winst gaat naar de hulpdienst voor olifanten in nood in Sri Lanka. 
5. Melinawaty: op maat gemaakte sieraden met een minimalistisch design. 

6. Aiymes: handgemaakte woonaccessoires van duurzame materialen, waaronder kaarsenhouders, vazen, manden ect.

7. Hoofd en Lijfzaken: handgemaakte, natuurlijke en verpakkingsvrije verzorgingsproducten zonder rommel. Hoe leuk is het shampoobar proefpakket! 

8. Plukaltelier: gedroogde bloemen uit de eigen tuin van Jennita. En als je het leuker vindt om zelf aan de slag te gaan verkoopt ze ook een DIY pakket om zelf een droogbloemenkrans te kunnen maken. 
9. Kinti Coffee: Duurzaam geproduceerde en Fairtrade koffie ingekocht van boeren in Colombia. 

10. Gekkiggeit: handgemaakte producten door Rinske, met grappige teksten om je dag op te vrolijken. 

11. May & June Modern English Gardens Shop:  Judith is tuinontwerper en in haar webshop verkoopt ze (e-)boeken en cursussen over tuinieren. Zo heeft ze al haar kennis over Dahlia's gestopt in een leuke gids die je hierboven ziet.  

2 opmerkingen

  1. Wat een mooi lijstje van webshops. De thee en de gedroogde bloemen spreken mij erg aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De thee heb ik zelf thuis en die is heeell lekker!
      en ja ik houd ook van droogbloemen :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!