Gezond en Gelukkig deel 2

In de reeks 'gezond en gelukkig' plaats ik iedere week een fotodagboek van mijn zoektocht naar de perfecte balans op lichamelijk en geestelijk gebied. De nadruk zal liggen op het delen makkelijke veganistische recepten, het sporten en de dingen waar ik gelukkig van wordt. Vandaag deel ik onder andere twee sapcentrifuge recepten met jullie en vertel ik over het persoonlijke sportschema waar ik afgelopen week mee begonnen ben. Kijken jullie mee ­čśÇ 
 Laten we maar direct beginnen met het eerste sap recept! In september 2017 kochten we bij de Mediamarkt een sapcentrifuge van Tefal en sindsdien maken we vaak in het weekend sap voor bij het ontbijt. Het fijne aan een sapcentrifuge is dat je fruit en groente (meestal) in zijn geheel erin kunt gooien. De centrifuge scheidt het sap en de schil/pitten van elkaar waardoor je vrijwel nooit vooraf hoeft te schillen en dat scheelt een hoop tijd en gedoe. Afgelopen weekend maakten we het volgende sapje (hoeveelheden zijn voor 1 glas):
­čî▒Spinazie (2 flinke handen) 
­čî▒Ananas (1/4, deze heb ik wel vooraf geschild omdat de schil wel erg dik is en ik geen risico wilde nemen dat ik de centrifuge kapotmaakte)
­čî▒Limoen (1/2, uitknijpen is beter als je niet van bitter houdt)
­čî▒Appel (1 stuk)

Het resultaat: heerlijk! Deze gaan we zeker vaker maken, al vind ik het wel meer een zomer sapje omdat het door de ananas en appel redelijk zoet is. Maar verder zeker een aanrader!
In deel 1 konden jullie lezen dat ik meer uitleg had gevraagd over bepaalde toestellen op de sportschool. Toen bleek dat ik sommige oefeningen verkeerd uitvoerde, heb ik een persoonlijke training aangevraagd waar ik uiteindelijk een persoonlijk schema aan overhield. Iedereen die bij FitForFree zit; zo'n persoonlijke trainingsles kan ik echt aanraden! Ze kijken goed naar je houding en wat je aankan qua conditie en kracht. Het schema dat je overhoudt is helemaal op maat gemaakt voor jou en dat is zo fijn! Mijn instructeur zag direct dat ik door het vele werken achter de computer kromme en opgetrokken schouders had gekregen. Een deel van mijn trainingsschema is er dan ook op gericht om die kromme houding weer recht te krijgen ­čĹŹ Dat gaf direct nieuwe motivatie!
 Sinds dinsdag verkopen ze in de AH vegan Ben&Jerries! Zo tof! Het is wel duidelijk dat het veganisme steeds meer in aantocht is. Hebben jullie de vegan B&J al geprobeerd? Ik ben heel benieuwd maar vind het nog een beetje te vroeg voor ijs. Van de lente ga ik het zeker testen!

Woensdag was het weer tijd voor de sportschool en ging ik vol motivatie aan de slag met mijn nieuwe schema.
Gisteren maakten we weer een nieuw sapje. Dit keer voornamelijk bestaande uit groenten. Voor 1 glas heb je nodig: 
­čî▒Wortels (3 stuks)
­čî▒Boerenkool (1 handje)
­čî▒Citroen (een halve)
­čî▒Gember (50 gram) 

Het resultaat: erg bitter! Als je een slok neemt dan denk je in eerste instantie 'oh lekker', maar de nasmaak is ontzettend heftig. Ik denk dat het bij het maken van het sapje is misgegaan bij de citroen. Die hadden we met schil en al erin gedaan, niet erbij nadenkende dat de schil van de citroen enorm bitter is. Mijn tip dus: de citroen uitknijpen in plaats van centrifugeren. 

Dat was alweer het tweede deel van deze reeks. 
Ik hoor graag wat jullie ervan vinden! 

Follow

16 opmerkingen

 1. Beide recepten lijken me super lekker! Goed dat je nu gaat trainen met een persoonlijk schema, want dat geeft ook resultaat op maat. Mooie serie die je nu schrijft ik ga deze zeker blijven volgen;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn echt aanraders! :) en ik ben benieuwd wat dit schema voor vorderingen gaat geven! zal er zeker over schrijven, leuk dat je deze reeks wilt blijven volgen <3

   Verwijderen
 2. Mijn vriend drinkt graag zo van die sapjes en maakt ze ook vaak. Ik ben er niet zo voor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is denk ook per persoon verschillend :) Misschien mensen zijn meer fan van smoothies bijvoorbeeld.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke blog en wat ben je gemotiveerd bezig! Het lijkt me echt heel fijn om zo'n persoonlijke instructie te krijgen, volgens mij kan dat ook bij het Universitair Sportcentrum waar ik train! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje Malou! Zo'n persoonlijke training is echt een aanrader :) Het is motiverend en je weet daarna ook zeker dat je de oefeningen goed uitvoert. Heel fijn.

   Verwijderen
 4. Je bent lekker gezond bezig! Zo'n sapcentrifuge lijkt me ook wel wat, ik hou enorm van fruit en groente en zo kun je op een lekkere manier veel vitamines binnen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dan is zo'n sapcentrifuge echt wat voor je ! Het is makkelijk en snel :) Alleen het schoonmaken is wat minder want dat moet wel grondig gedaan worden met al die pitjes en schil ;)

   Verwijderen
 5. Goed bezig! Het laatste sapje ga ik van het weekend eens maken ben wel benieuwd naar hoe die smaakt (al ziet het er niet super uit haha) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Bianca! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! En haha ja de kleur is niet zo aantrekkelijk maar als je de citroen niet met schil en al in de sapcentrifuge gooit is het wel erg lekker :)

   Verwijderen
 6. Wat goed dat je die sapjes drinkt zeg! Ik krijg ze zelf helaas echt nooit weg, wat ik er ook in stop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is jammer Priscilla, misschien eens een smoothie proberen :) En anders is gewoon los fruit eten natuurlijk ook altijd goed ~

   Verwijderen
 7. Wat ben je goed bezig. De sapjes ga ik ook eens proberen als aanvulling op mijn steeds meer gezonde levenstijl!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Eva! :) En zeker doen! Ik zal dit weekend weer een sap recept plaatsen ~

   Verwijderen
 8. Ik ben ook zo blij dat Ben & Jerry's vegan versies van hun ijs heeft!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!