De perfecte Bullet Journal voor beginners

Na twee mislukte pogingen in de winter van 2016 en de zomer van 2017 begon het de afgelopen weken toch weer te kriebelen om nog een keer te proberen om een Bullet Journal bij te houden. Ik geloof er namelijk echt in dat, als je het journallen onder de knie hebt, je er ontzettend veel uit kunt halen. Een mooi overzicht van ideeƫn voor het bloggen en een blogplanning zou ik nu bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken. Ik heb het probeert in mijn agenda, maar daar staan al zoveel lijstjes en notites van werk en andere afspraken in dat er voor blognotities eigenlijk geen plek meer is...

De eerste keer dat ik begon aan een Bullet Journal kocht ik direct een notitieboek van Leuchttrum. Die was best duur en achteraf gezien misschien niet de beste keuze om mee te beginnen. Juist omdat het best wat gekost had wilde ik alles perfect doen. Je raadt natuurlijk al dat het op de tweede pagina meteen fout ging haha! Logisch, want niemand is direct geweldig in handlettering en strakke lijnen trekken. Toch bleef ik balen van de fouten die ik maakte en omdat ik er geen 100% plezier uit haalde ben ik na twee maanden gestopt.

In de zomer van 2017 zag ik na het opruimen mijn oude Bullet Journal weer liggen en kreeg ik ineens zin om er weer mee verder te gaan. Dit keer voelde het een stuk relaxter omdat er toch al in het notitieboek geknoeid was. Toch hield ik het weer maar twee maanden vol om de Journal bij te houden. Het maken van de layout nam toch wat meer tijd in beslag dan ik hoopte en ik vergat steeds om de lijstjes bij te houden..

Zoals je kunt lezen ben ik dus totaal geen ster in het bijhouden van een Bullet Journal. Daarom besloot ik in eerste instantie dat hoeveel kriebels ik ook voelde, ik niet nog een keer zou proberen om een Bullet Journal bij te houden. Totdat ik hoorde over de Bullet Journals van de Action!

Alleen al de omslagen van de journals vind ik zo leuk! Er zijn 4 soorten, maar deze met planten sprak mij het meeste aan. Wat direct opvalt is het formaat van de journal. Deze is net wat groter dan de Leuchttrum en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Op de eerste pagina's staan een aantal voorbeelden van hoe je de journal zou kunnen gebruiken. Dit kan je storend vinden omdat de eerste pagina's al direct bezet zijn, maar ik vind het juist wel leuk gedaan. Het geeft je een zetje in de juiste richting.
Wat ook direct opvalt is dat de puntjes op de pagina's wat groter en duidelijker zijn dan in de Leuchttrum, maar niet op een storende manier. Het maakt het gemakkelijker om lijnen te trekken. Ook is de dikte van het papier prima, ik vind zelfs dat het minder doorschijnt dat het papier van de Leuchttrum. 

Een en al positiviteit dus over de Bullet Journals van de Action, en dat allemaal voor maar € 1,99. Ja je leest het goed, deze Bullet Journals kosten maar 2 euro per stuk! Ik kan de Bullet Journals van de Action aan iedereen aanraden die wilt beginnen met het bijhouden van een Bullet Journal. Dit is de perfecte manier om uit te vinden of het bijhouden zo'n journal wat voor je is šŸ˜ Kennen jullie de Bullet Journals van de Action al? Wat vinden jullie ervan? 

Follow

9 opmerkingen

 1. Ik heb zelf nog geen bullet journal maar voor 2 euro lijkt deze me echt wel wat! Ik ga er zeker eens naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja toch, voor zo'n prijsje is het gewoon het proberen waard ;)

   Verwijderen
 2. Ziet er super uit. Ik had de roze gekocht om als winactie te doen, er werd leuk op gereageerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben al eens begonnen met een Bullet Journal, maar ik kan er niet bijblijven. Dat vind ik toch wel erg moeilijk. Ik zal eens kijken of ik er eentje kan bemachtigen bij de Action.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. herkenbaar! Zeker als je het een tijdje druk hebt dan is hij bijhouden lastig.

   Verwijderen
 4. Haha ik zou precies zo zijn als jij! Maar inderdaad, voor dat geld zo'n mooi schrift, dan is het eigenlijk zonde om niet te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe hier zelf niet aan mee mr ik vind het wel een super mooi boekje en echt geen geld

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!