Laatste twee dagen in Zuid-Korea

Onze reis zit er bijna op! Gisteren hebben we Busan verlaten om te reizen naar Incheon. Toen we twee dagen voor de reis treinkaartjes gingen kopen werden we geconfronteerd met de reisdrukte van de zondag. Vrijwel alle treinen waren al uitverkocht! En wij maar denken dat we op tijd waren met treinkaartjes kopen. De enige optie was een staanplaats bij de deur van de wagon. 2,5 uur staan klonk ons niet bepaald als muziek in de oren, maar veel andere keuzes waren er niet🥲 

Zondag zijn we dus extra vroeg naar het station gegaan, want ik had online gelezen dat er in iedere staanruimte twee klapstoeltjes zijn. Die wilden wij natuurlijk pakken haha! Gelukkig konden we als eerste instappen en direct op de klapstoelen gaan zitten👍🏻 daarnaast waren wij de enige met een staanplaats vanaf Busan, later kwamen er nog wel andere mensen bij maar het werd niet heel druk gelukkig. 
Op onze klapstoeltjes was het prima 2,5 uur vol te houden naar Seoul. Daar hebben we op het station geluncht om vervolgens met de stoptrein naar Incheon Airport te reizen. Daar stond een shuttlebus die ons naar het hotel bracht. 

Het voelde als een wereldreis haha! Gelukkig hebben we in dit “futuristische” hotel twee nachten geboekt en hoeven we vandaag niet direct te vliegen. 
Het hotel is echt immens groot! Met een zwembad, fitness, restaurants ect. Ook onze kamer is echt groot en modern. Heel fijn om zo de reis relaxt af te sluiten. 
Wel schrokken we van de prijs van het restaurant. Ontbijt hadden we al van te voren  bijgeboekt maar het diner (een buffet) kost hier 130.000 won per persoon! Dat is omgerekend zo’n 90€ 😱😂 
Nerveus lachend hebben we vriendelijk bedankt, want er zou toch hopelijk in de omgeving nog wel wat anders zijn om avond te eten. Gelukkig heeft het hotel naast de onze meer betaalbare opties. Wat een opluchting haha! Hier hebben we lekker Japanse curry gegeten. 
De allerlaatste dag in Zuid-Korea hebben we alleen maar gerelaxt want de volgende ochtend om 11:50 vliegen we weer naar huis. Het ontbijt was heerlijk! Zoveel keuze😱We hebben ons daarna prima vermaakt bij het zwembad. Die ruimte had een lekkere tropische temperatuur, terwijl het buiten bewolkt was. 
We zijn zelfs nog even naar de fitness gegaan haha! Daarna nog lekker gegeten bij de foodhall om de hoek, koffers gepakt en nu zijn we er klaar voor om morgenochtend vroeg naar het vliegveld te gaan.

Het gewone leven in Nederland voelde op dat moment nog ver weg. We hebben geprobeerd het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden, maar uiteraard zitten we nu, ruim een maand later, alweer volledig in het werk ritme. Het was in ieder geval 100% een geslaagde reis en Zuid-Korea is prachtig🙏🏻💜

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!