August in pictures

Op 4 augustus zijn Maikel en ik na werk naar de feestweek in Santpoort gegaan. Charlot komt uit Santpoort en haar ouders wonen daar nog steeds. Zij kent dus veel mensen daar en de Santpoortse feestweek is echt een ons-kent-ons feest. Ik was er nog nooit geweest (best gek eigenlijk), maar het was leuk om bij te zijn. We hebben bij één van de stages gestaan en zijn ook even op de kermis geweest. Zo'n dorpsfeest is niet helemaal zijn ding haha, maar het was wel een gezellige avond :)
Dat weekend hebben we lekker rustig aan gedaan. Wandelen met Nori en veel lezen in mijn boek. Nori is altijd bij één van ons in de buurt.
In augustus heb ik een nieuwe hobby gevonden! Namelijk, Japans koken. Toen we eind mei terugkwamen uit Japan hebben we een nieuwe rijstkoker gekocht en toen had ik al het voornemen om meer Japans te gaan koken. Het eten is gewoon ZO lekker en ik miste het al snel toen we weer in Nederland waren. Maar juni en juli waren best druk dus kwam het er nu pas van om echt recepten te proberen. Mijn eerste poging was Miso-Aubergine met rijst en bosuitjes. Het was niet helemaal goed gelukt, maar voor een eerste keer nier slecht en de smaak was wel erg lekker! 
Een ander recept dat ik had gevonden was de tuna-avocado bowl. Een soort simpele pokébowl, maar wel met een speciaal sausje voor de tonijn en avocado mix. Geserveerde met zoetzure komkommer en miso-soep. Het was lekker snel klaar dus zeker een gerecht dat we vaker gaan eten :)
Nu vraag je je misschien af waar ik deze recepten vindt. Ten eerste heb ik een Japans kookboek (nog van mama volgens mij) hier op de plank staan. Daar heb ik vorige week wat uit gekookt, maar daar blog ik later over. Daarnaast kijk ik veel videos op YouTube. Dat is leuk voor inspiratie, maar ook om te zien hoe je bepaalde technieken uitvoert. Voor iemand die visueel is ingesteld zoals ik zijn het volgen van kookvideos fijner dan het lezen van een recept :) Om te onthouden welke recepten ik allemaal wil proberen of die ik vaker wil koken gebruik ik mijn journal. Daar schrijf ik grofweg de stappen van de video's over en welke ingrediënten nodig zijn. Er is nog zoveel dat ik wil proberen! :D
De buren waren een tijdje op vakantie dus zorgden wij voor Koosje. Ik nam steeds een boek mee om te lezen en dan kwam ze lekker bij me zitten. 
22 augustus was Maikel zijn 32ste verjaardag. Hij wilde het niet vieren, maar het was een mooie zomerse dag dus na werk zijn we met Nori en Ineke naar het strand gegaan en hebben daar lekker pasta salade gegeten en rosé gedronken. 
Omdat ik maandag 21 augustus had gewerkt, was ik vrijdag 25 augustus vrij. Een extra lang weekend dus. Heerlijk! Vrijdag heb ik dan ook vrij weinig gedaan, maar wel heb ik een extra lange wandeling met Nori gemaakt. Toen we langs Het Wapen Van Kennemerland liepen vond ik dat ik op deze speciale vrije dag wel een cappuccino en appeltaart had verdient. Nori zat lekker op schoot om zich heen te kijken terwijl ik genoot van de koffie en taart. Soms moet je jezelf verwennen ;)  
Zondag 27 augustus sprak ik af met Lot voor brunch bij TOAST in Haarlem. Zij was drie weken in Costa Rica geweest dus we hadden flink wat bij te kletsen. 

Als ik op doordeweekse avonden nog genoeg energie heb dan probeer ik ook altijd eventjes bezig te zijn met ofwel Japans, ofwel Koreaans ofwel Chinees. Dat kan verschillen van Duolingo tot het luisteren naar een podcast of in dit geval het vertalen van een Japans nieuwsartikel. Het artikel staat wel op een website speciaal voor mensen die Japans leren, dus de vocabulaire en grammatica zijn niet heel moeilijk ;) 

Ja, augustus is weer voorbij gevlogen maar ik heb wel het gevoel dat we geluk hebben gehad met de zomerse dagen aan het einde van de maand en nu zo aan het begin van september. Voor mijn gevoel heb ik deze zomer goed besteed. Ik ben steeds blijer met hoe ik mijn vrije tijd indeel: recepten opzoeken en proberen, een taal leren, wandelen met Nori, podcasts luisteren tijdens het tekenen in mijn journal en zo nu en dan lezen. Masterchef is ook weer begonnen dus dat kijk ik ook bijna iedere avond. EN, wat waarschijnlijk het grootste verschil maakt is dat ik veel minder op Instagram zit. Soms gewoon 2 dagen achter elkaar helemaal niet. Dat klinkt zielig haha, maar als ik het al bijzonder vind dat ik twee dagen zonder social media door het leven ben gegaan, kan je dan nagaan hoe erg het onderdeel was van mijn dagelijkse routines?! Nu ben ik veel meer met mijn eigen leven bezig in plaats van wat er online gebeurd of wat ik kan delen om andere mensen te laten meeleven met mij. Lekker rustig :) 

Fijne avond allemaal! Xx

1 opmerking

  1. Wat fijn om te zien.
    Hier lig steeds mijne Franse Buldog bij me.
    Weer heerlijk eten.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!