First Day in Edinburgh

 
Na drie dagen Londen pakten we de trein richting Schotland, naar Edinburgh om precies te zijn. De treinreis duurde zo'n 4 uur, maar we hebben ons niet verveeld. We reden door prachtig landschap en daarnaast vermaakten we ons prima met lezen en spelletjes spelen. 

We kwamen in de middag aan in Edinburgh en het was heerlijk weer! We hadden ons voorbereid op regen, maar de zon scheen en het was 17 graden. Wat een geluk! Hierdoor was het gezellig druk op straat en in de parken. Het gaf direct een heel sfeervol beeld aan de stad. 
We hadden geen plan voor deze eerste middag, dus we besloten om rustig rond te wandelen in het oude gedeelte van Edinburgh. We werden verrast door de gezellige straatjes en mooie oude huizen. Ik had het gevoel dat ik weer in een scene van Harry Potter was beland haha. Ik merkte ook direct een groot verschil met Londen, in de zin dat iedereen in Londen altijd druk leek te zijn. En in Edinburgh was iedereen veel rustiger en behulpzamer. 

Een grappig contrast tussen de oude en de gekleurde gevels. In deze straat zitten allemaal leuke winkeltjes.
We hebben gedineerd bij Makars Mash Bar. Dit restaurant kwam hoog naar boven in Google, en het menu sprak ons ook aan. Ze serveren typisch Engelse gerechten zoals lam en ham met sweet chutney en aardappelpuree, maar ook vrij veel veganistische gerechten. Wij gingen voor de typisch Engelse gerechten, want dat hoort er natuurlijk bij als je op reis bent in Engeland. Het was echt mega lekker! Aanrader voor als je in Edinburgh bent. 
Na het avondeten gingen we nog even naar de rooftopbar van ons hotel. Lekker knus onder een dekentje een cocktail drinken. Een mooie manier om de eerste dag in Edinburgh af te sluiten :) 


Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!