Vakantie in Zeeland #2

Na de heetste dag van de vakantie zakte de temperatuur gelukkig voor een dag of twee terug naar een fijne 22 graden. Op één van die dagen heb ik met pap een strandwandeling gemaakt van Dishoek naar Zoutelande. Dat is ongeveer 6 kilometer. Onderweg liepen we langs schattige gekleurde strandhuisjes, kwamen we mensen met leuke honden tegen en natuurlijk wilde pap ook even zoeken naar fossielen en schelpen. 
Zeeboontjes
Het was heerlijk om over het strand te wandelen en te luisteren naar de zee. De lucht is ook een stuk schoner in Zeeland en dat merk je direct als je een activiteit onderneemt, dat gaat zoveel makkelijker. 
In Zoutelande hebben we lekker geluncht. Garnalenkrokketjes, want dat hoort er nou eenmaal bij als je een strandwandeling maakt vind ik haha! Na de lunch hebben we op ons gemak terug gewandeld naar Dishoek. Uiteindelijk hebben we 12 kilometer gewandeld, best veel en dat voelde ik ook wel in mijn voeten haha! 
Iets wat ook bij de Zeeland vakanties hoort zijn mosselen! Die eet ik eigenlijk alleen als we daar zijn omdat ik zelf niet goed wist hoe ik het moest klaarmaken en durfde het ook niet zo goed aan. Dus besloten papa en Nikkie om het me te leren :) Wat blijkt; het is veel makkelijker dan ik dacht. Het kost vooral veel tijd om de mosselen te selecteren. Maar wij hadden geluk met een hele goede batch en hoefden maar weinig mosselen weg te gooien. Daarna ging het koken met de groenten vrij snel. We deden er geen speciale kruiden door maar dat hoeft ook niet. Het was super lekker!
Een potje Scrable mag ook niet ontbreken ;)
En het bezoeken aan de antiek markt in Middelburg, waar ze ook boeken en LP's verkopen. Altijd leuk om een markt te bezoeken en lekker rond te struinen. Ik heb daar eindelijk het enige ontbrekende deel van mijn Harry Potter boekenserie gekocht! Alleen deel 1 miste ik nog want ik die heb ik eens aan iemand uitgeleend en ik weet niet meer wie haha! 
Als we in de avond aan tafel zaten dan wilde Nori er ook graag bij. Ze is altijd super druk, aan het springen en heen en weer rennen. Als je haar dan op schoot zet wil ze niet rustig zitten, maar als wij allemaal ook aan tafel zitten dan ineens wel :P dan heeft ze denk ik het gevoel dat ze er bij hoort haha. Dus zat ze gewoon een uur ofzo rustig op schoot, echt schattig!

Dat waren de Zeeland foto's van deze zomer. We gaan waarschijnlijk volgende zomer niet meer terug, want papa en Nikkie willen misschien naar Frankrijk gaan. Maar we willen wel nog een keer in het najaar/winter gaan. Alleen dan in een wat beter geïsoleerd huis. Lijkt me ook sfeervol!
Fijn weekend allemaal! Xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!