Gin tonics, plantenbieb, terras en moestuintjes!

Hiii allemaal! De dagen gaan ineens weer snel en in mei heb ik dan ook even wat minder geblogd dan de voorgaande maanden. Nu dat we langzaam terug gaan naar het "normale" leven wordt de agenda weer voller. Zo ben ik weer begonnen met fitness en heb al een paar keer op het terras gezeten. Weinig tijd voor de laptop dus (heerlijk!)😁 Ik heb wel genoeg foto's gemaakt en nu is het weer tijd voor een verslag van de afgelopen dagen. Dus bij deze!
Even terug naar zaterdag 22 mei. Toen hebben we bij mama en René gin tonics gemaakt en tapas gegeten. Mama en René hebben allemaal soorten gin en garnering dus we konden steeds nieuwe combinaties proberen. Super lekker! Hoe tof is trouwens de Peaky Blinders gin?!
Bij gin tonics hoort ook wat lekkers en dus hadden we er ook tapas bij. Lekker verschillende soorten kaas, tomaatjes, druiven, olijven en meer. Het was erg gezellig!

Lucky vond het ook erg gezellig en kwam steeds met zijn kop op schoot om te kijken of er nog wat te halen viel haha! Zo lief!
Afgelopen maandag sprak ik met Charlotte af en gingen we voor het eerst sinds maanden weer eens buiten de deur lunchen. Het mag natuurlijk alleen nog op het terras en omdat het slechts 14 graden was hadden we ons warm aangekleed. We zaten wel lekker overdekt onder een parasol en het eten was ook erg lekker.  
De nieuwe singel van BTS kwam afgelopen week uit. Butter heet het. Echt een leuk nummer! Ik kan aanraden om het op te zoeken ;)

We zijn nog steeds enthousiast over Hello Fresh. Afgelopen dinsdag stond er op het menu een risotto met courgette en zelfgemaakte spinaziepesto. Heel lekker!
Woensdag en donderdag waren gewone werkdagen en is er niks bijzonders gebeurd, maar vrijdagavond zaten we stipt om half 9 voor de tv. Toen werd namelijk de F.R.I.E.N.D.S reünie uitgezonden. Echt leuk om te zien hoe de sets eruit zagen en hoe het er achter de schermen aan toe ging. Ook leuk dat de meeste acteurs bijna niet verandert zijn en ze nog steeds ook goeie vrienden zijn van elkaar. 

Vrijdagochtend zat Indy trouwens heel cute naast mij tijdens het ontbijt. Ik kon het niet laten om een foto te maken💗
De Rhododendrons doen het zo goed!! Ik denk dat de vele regen daar ook bij heeft geholpen. En nu krijgen ze lekker veel zon en komen ze heel snel uit. 
Zaterdag sprak ik met Sophie af. Eerst gingen we sushi lunchen bij Tatsu. Dat was heerlijk! En daarna hebben we verschillende winkeltjes bezocht. Tussendoor hielden we een koffiepauze bij Mogador. Daar zaten we lekker om een bankje naar mensen te kijken. 

In de platenwinkel zijn we allebei goed geslaagd. Sophie kocht twee platen van een DJ die ze heel goed vind, en ik kocht een plaat van Charles Aznavour en van Ella Fitzgerald. 
Nadat we terugkwamen uit de stad hebben we nog een bezoekje gebracht aan de plantenbieb. Dit is een initiatief van Yvonne Wijnhof. Bij haar plantenbieb kun je stekjes ruilen of doneren. Hoe leuk is dat! Ik kende dit helemaal niet, maar er bestaat dus een stekjesroute door heel Nederland en kennelijk is het vooral in Brabant erg populair. Het lijkt me super leuk om ook zo'n plantenbieb te starten als ik wat meer stekjes zelf heb. Het artikel over Yvonne's plantenbieb kun je hier lezen
Wij hadden op dat moment geen stekjes bij ons om te ruilen, maar hebben een donatie gedaan in ruil voor twee stekjes :) Ik heb wel al een tomatenplantstekje klaar staan om later vandaag langs te brengen bij de bieb. 

Knuffelen met lieve Indypindy <3
Gisteren voelde het als het begin van de zomer! Het was echt heerlijk weer!! We hebben de hele dag in de tuin gewerkt. Ik had mezelf een speciale stellage voor de tomatenplant cadeau gedaan. Die is wel 1m80 hoog en heeft een watersysteem. Super handig! Ik heb grote verwachtingen van mijn tomatenplant nu hahaha!
Ook de andere moestuintjes doen het nog steeds erg goed. De peultjesplant heeft al kleine peultjes, zo leuk! Op de valreep heb ik gisteren nog kamille en komkommer gezaaid. Hopelijk ben ik daar nog niet te laat mee en komen die nog uit deze zomer :)

Na de hele dag in de tuin gewerkt te hebben, beloonden we onszelf met pizza. Die aten we in de ondergaande zon. Ondertussen hing er een BBQ geur in de lucht van de andere tuinen en hoorde je iedereen gezellig buiten zijn. Dat geeft mij altijd het ultieme zomergevoel!

Hebben jullie ook al zo genoten van de eerste zomerse dagen?

2 opmerkingen

  1. Hele gezellige foto's. Het is echt genieten nu het zonnetje zich vaker laat zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk die Gin Tonic... Drinken we ook regelmatig. Nu vind ik vooral die Martini Limoni heerlijk in de zommer.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!