Nieuwe planten, lekker eten en Zero Waste

 1 +2. Even terug naar vorige week maandag. Ik hou tegenwoordig van de maandagen omdat het mijn parttime dag is haha. Op deze dag doe ik altijd lekker rustig aan, maar krijg ik toch elke keer veel gedaan. Ik heb inmiddels een beetje de routine om te gaan bloggen, tekenen, boodschappen voor de week te halen, te sporten, opruimen/schoonmaken, wat meer tijd te nemen om te koken en aan het einde van de dag in bed (of nu het zomers weer is in de tuin) te lezen. Rechts zien jullie de Japanse noodlesoep die ik maakte en daarnaast de tekening.

 3 +4. Donderdag was een collega jarig en trakteerde ze op werk. Hoe luxe en lekker zien deze taartjes eruit!? Ik koos voor de cheesecake, die heerlijk was en heel vullend. Daar kon ik mooi de halve dag op voort haha!
 5. Het regende die donderdagavond zo hard! Ik wist al toen ik het kantoor uit liep dat ik doorweekt thuis zou komen en dat was ook zo haha! Toch wilde ik snel een foto maken voor de 10x10 challenge , al stond ik daar wel vrij sneu op 😂
6. Na bijna de hele week regen en donkere wolken scheen zaterdag de zon weer! Dat kwam goed uit want ik had afgesproken met Charlotte, Julia en Simone om na een half jaar weer bij te kletsen. We gingen bij Ted's Place lunchen aan het Spaarne. Een leuke plek en ze serveren Eggs Benedict (en Norwegian), zo lekker!
 7. Na de lunch haalde ik bij de bieb dit boek op. Het Zero Waste Project had ik zien liggen bij Dille & Kamille en ik was direct nieuwsgierig. Het lijkt me moeilijk maar ook een leuke uitdaging om te leven zonder afval te produceren. Ik zal laten weten wat ik ervan vind als ik het uit heb.
8. Nog een outfitfoto voor de 10x10 challenge: dag 6. Dit is één van mijn favoriete outfits van deze challenge en eentje die ik nooit zou hebben samengesteld als ik niet had deelgenomen hieraan. Als de challenge voorbij is zal ik een overzicht plaatsen van alle outfits, en ook een betere van deze.
 9. Zaterdagavond ging Maikel chillen met een paar vrienden en besloot ik om een film te kijken. Ik wilde per se Marie Antoinette zien, maar die staat niet op Netflix nu. Na ongeveer drie kwartier zoeken vond ik eindelijk een goede stream! Gelukkig was het een leuke film met prachtige kostuums en nu wil ik al helemaal graag een keer Versailles bezoeken haha.
10. Zondagochtend werden we rustig wakker en gingen rond een uurtje of 11:00 richting de Dekatuinen. We besloten voor het plant-shoppen eerst nog even een kopje koffie te drinken bij een cafeetje in de buurt. Lekker in het zonnetje.
 11. In de Dekatuinen gingen we dit keer op zoek naar planten voor in de tuin. We wilden vooral Lavendel kopen maar zagen al snel nog veel meer moois.
12. De buit!
 13 + 14. Vroeger (een paar maanden geleden) vond ik het nog vreselijk om in de tuin bezig te zijn, maar nu dat onze tuin zo mooi is geworden vind ik het juist leuk om het een beetje bij te houden en nieuwe planten te verzorgen. Ik zat zelfs nog een tijdje onkruid te plukken haha, ongekend voor mij!
15 + 16. Onze nieuwe plantbaby's💕 Nu nog klein maar hopelijk gaan ze snel groeien en de grond vullen met bloemen en groene bladeren.

Dat was weer de samenvatting van afgelopen week. Ik vind het zo leuk om dit iedere keer te schrijven en terug te lezen!
Hierna ga ik verder met mijn maandag-schema; de badkamer schoonmaken, stofzuigen, de woonkamer ordenen, kleding en handdoeken wassen, boodschappen voor de week doen, lezen in de zon en vanavond Japanse curry met rijst maken. Fijne dag allemaal! Xx

3 opmerkingen

  1. Heerlijk om zo in de tuin te werken. Geniet van je mooie plantjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. • Wat zalig dat je dat kan zo plannen. Hier lukt me dat zo niet, tis dan te zien hoe ik me voel als ik op sta.
    • Wat leuk die taartjes.
    • Fijne weekje heb je gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!