Victor&Rolf in de Kunsthal

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Sophie naar de Victor&Rolf tentoonstelling in de kunsthal gegaan. De officiƫle naam van de tentoonstelling is: Victor&Rolf: Fashion Artists 25 Years. De tentoonstelling is opgezet ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse modehuis. De mooiste en meest bijzondere ontwerpen van Victor&Rolf zijn van dichtbij te bewonderen, zo kun je goed het vakmanschap zien. Ook staat er bij de meeste ontwerpen uitleg en zijn er videobeelden van een aantal modeshows.
Het was heel mooi om de jurken van dichtbij te kunnen bekijken. De twee jurken waar schilderen in zijn verwerkt zijn mijn favorieten! Zo bijzonder. Echt letterlijk kunstwerken.
 De muren hingen vol met schetsen van Victor&Rolf. Zo inspirerend! Ik kreeg direct zin om zelf te gaan illustreren. 
 De jurk die je ook aan de muur kunt hangen als kunstwerk. Hoe geniaal!
Helaas is de tentoonstelling wel wat aan de kleine kant, althans dat vond ik. In totaal zijn er vier zalen waar de jurken staan opgesteld. Zeker in de weekenden als het wat drukker is dan lopen de mensen je al snel voor de voeten en is het dringen om te jurken van dichtbij te kunnen bekijken. Het had wat mij betreft best wat meer verspreid mogen zijn. Maar verder was het erg mooi aangekleed! Ik heb nog een tas gekocht als aandenken. Daar staan de illustraties van Victor&Rolf op die ik zo ontzettend tof vind!
We waren met een uurtje wel door de zalen heen en hebben toen ook nog bij de andere tentoonstellingen van de Kunsthal gekeken. De tentoonstelling over het surrealisme was ook heel bijzonder! Ik heb er geen foto’s gemaakt dus kan het niet laten zien, maar wauw wat bijzonder dat mensen zo echt kunnen worden nagemaakt met verschillende materialen.
Beide tentoonstellingen zijn aanraders en ook leuk om te combineren. Het Surrealisme loopt nog t/m 1 juli 2018 (dus dit weekend voor het laatst!) en de Victor&Rolf tentoonstelling loopt nog t/m 30 september 2018.


Ben jij al naar de tentoonstelling van Victor&Rolf geweest?

Zo ja, wat vond je ervan? 

2 opmerkingen

 1. Mooie foto’s! Ik ga nog naar deze tentoonstelling.
  Lijkt me heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een mooie tentoonstelling! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!