NEW: Little Black Book by Sofie Valkiers

Vrolijk Pasen allemaal!

Hebben jullie nog iets leuks op het programma staan voor vandaag? :) Ik ben zelf net terug van een paas-brunch met de familie en ik zit zooooo vol! Haha! Elk jaar weer hebben we veel te veel eten en alles is zo ontzettend lekker. Voor vanavond heb ik nog wat restjes in de koelkast staan, zalmsandwiches enzo, mmmm ;)

Maar goed, laten we het even hebben over waarom ik deze post schrijf :) Ik wil graag mijn nieuwste aanwinst met jullie delen. Eindelijk vond ik een site waar ik mijn Fashioncheque (die ik al sinds kerst heb) kon besteden, en laat die site nou net een leuk aanbod van salontafelboeken hebben :D Het was lastig kiezen maar uiteindelijk koos ik voor het Little Black Book van Sofie Valkiers.
Little Black Book is een stijlgids geschreven door de bekendste mode-blogger van België: Sofie Valkiers. Er waren twee dingen die direct mijn aandacht naar het boek trokken:
A: Sofie's stijl is geïnspireerd door de Parisiennes <3
B: Ze heeft rond haar 23ste een behoorlijke carrière switch gemaakt; van chef-kok die op het punt stond haar eigen restaurant te openen, tot full-time mode-blogger.
Vooral het laatste vind ik op dit moment interessant en inspirerend, het is dus wel degelijk mogelijk om iets anders te gaan doen dan waar je voor opgeleid bent :D
Little Black Book telt 175 bladzijden wat een mooie hoeveelheid is voor een stijlgids. Het boek begint met een introductie over Sofie Valkiers: hoe ze ooit is begonnen met bloggen en hoe haar blog groot is geworden. Vervolgens schrijft ze over haar eigen stijl-idolen en over de basis-stijl regels, oftewel; tijdloze stukken die iedere vrouw moet hebben. Die basis-stijl regels zijn op zich niet vernieuwend maar wat ik leuk vind is dat ze hier op voortborduurt door shoptips geven die op de basis-stijl regels aansluiten, maar ook ideeën voor outfits en een lijst met shopadresjes (ook voor Amsterdam!).
Verder vind je in het Little Black Book een verslag over de Fashionweek die Sofie bijwoonde, beauty tips, tips voor het maken van outfit foto's en tips voor de juiste look op een speciaal moment (bijv. de rode-loper look).

Ik heb het boek pas net binnen en er nog niet veel uit gelezen, maar tot nu toe vind ik het interessant en veelbelovend :) Ik kocht het boek bij Modemusthaves voor 25 euro. Ze hebben ook nog andere salontafelboeken die zeker het lezen waard zijn <3

Kenden jullie het Little Black Book al? Zo ja, wat vind je ervan? 

2 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!