Even bijpraten: stage, interesses ect.Zo! Het is de afgelopen dagen weer even wat stiller geweest op mijn blog en dus leek het mij een goed idee om de zaken op een rijtje te zetten. Er zijn namelijk verschillende redenen dat ik de afgelopen dagen wat minder geblogd heb :) Laten we er eens rustig doorheen lopen.

STAGE
Ik loop nu zo'n zes weken stage en eindelijk begin ik mijn draai een beetje te vinden. We (mijn stagebegeleider en ik) moesten vooral behoorlijk aan elkaar wennen en langzaam aan ontdekken wat we aan elkaar hebben. Ik heb ook het idee dat mijn begeleider eindelijk door krijgt dat een stagiaire er niet is om al het werk uit handen te nemen, en dat het tijd kost om de werkwijze van een bedrijf te leren kennen. In plaats van alleen het negatieve aan te duiden, geeft ze nu vaker complimentjes en dat is erg fijn :)

Daarnaast ben ik er achter gekomen dat ik er zelf maar het beste van moet maken. Mijn Spotify afspeellijst puilt uit en de meeste uren op stage luister ik dan ook muziek. Daardoor werk ik sneller en vergeet ik vaak de tijd. Ook neem ik rustig een uurtje pauze (er is toch niemand die het controleert), en kijk ik tijdens die pauze een aflevering van een serie ;)

Toch bleef ik mij nog vaak alleen voelen en uiteindelijk heb ik vorige week maandag de stap gezet om mijn begeleider te vertellen dat ik het niet leuk vind om elke dag alleen in haar huis te zitten. Het werk dat ik daar verricht kan ik vanuit elke locatie verrichten (behalve de e-mails bijhouden dan) en ik mis een beetje rumoer om me heen. Tot mijn verbazing ving ze het heel goed op en nu mag ik af en toe thuiswerken, in de bieb zitten, en ik ben zelfs al een middagje bij het stagebedrijf van een klasgenoot langs geweest om daar te werken :D Zo tel ik niet meer de uren en heb ik afwisseling in mijn dagen.

NIEUWE HOBBY
Tijdens stage zit ik vrijwel 8 uur lang non-stop achter mijn laptop te werken. Zodra ik thuis ben heb ik dan ook eigenlijk totaal geen zin meer om nog naar een scherm te staren. Serie kijken gaat wel maar dan wel aan het einde van de avond (een aflevering voor het slapen gaan ofzo). De rest van mijn avond besteed ik sinds twee weken aan het tekenen van designer kleding :) Het is super ontspannend en ik vind het leuk om op deze manier met mode bezig te zijn. Ik ontwerp de kleding niet zelf maar teken het na uit tijdschriften. Ik hoop een soort portfolio op te bouwen en plaats sinds kort mijn tekeningen op Instagram (je kunt mijn teken-account hier volgen als je wilt).

Helaas is het bloggen door deze nieuwe hobby een beetje naar de tweede plek gezakt... Ik ga er zeker niet mee stoppen, maar op dit moment haal ik meer plezier en ontspanning uit het tekenen en dus besteed ik daar meer tijd aan.

TE WEINIG UREN IN EEN DAG
Ik ben vast niet de enige die dit ondervindt ;) Ik vind het namelijk wel erg jammer dat ik minder blog. Het liefste zou ik het allemaal combineren: stage, tekenen, bloggen, huishouden en dan misschien ook nog sporten erbij? Want van een workout is de laatste weken al helemaal niks gekomen. Ik denk dat ik dat pas weer ga oppakken na stage. Tot die tijd wil ik wel gezond blijven eten natuurlijk ;)
Maar goed, soms moeten er dus keuzes gemaakt worden en voor nu is dat dus eventjes wat minder bloggen en meer tekenen. En met minder bloggen bedoel ik dus dat er niet meer om de dag een artikel online zal komen, maar gewoon wanneer ik er zin in heb. Zo blijft het ook leuk. En wie weet staat over een paar weken het bloggen wel weer op de eerste plaats.

(Zal je zien dat ik de komende dagen ineens super veel ideeën krijg om over te bloggen, dat gebeurd namelijk altijd na zo'n soort post hahaha~ )

Wat zou jij allemaal willen combineren als de dagen twee keer zo lang zouden zijn? 

13 opmerkingen

 1. Heel herkenbaar dat van te weinig uren op een dag >< heb daar op dit moment ook echt last van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aww jaa balen he! Maar ben stiekem wel blij om te horen dat ik niet de enige ben ;)

   Verwijderen
 2. Ja ik baal ook altijd van het weinig tijd dat ik heb... Ik probeer altijd 2 blogposts per week te doen, maar zelfs dat is soms al moeilijk als ik tentamens heb. Ik vind het trouwens super leuk dat je van die fashion tekeningen maakt, ik doe dat zelf ook af en toe maar jij bent echt goed :) ik ga je account volgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh jaa met tentamens is het al helemaal lastig inderdaad :O En wat leuk om te horen :D Bedankt!

   Verwijderen
 3. Ja een dag heeft echt te weinig uren! Wel fijn dat je bij je stage begeleider hebt aangegeven dat je wat leven om je heen nodig hebt. Ik zou er denk ik ook niet zo goed tegen kunnen om vaak alleen te zitten. En lol dat je gewoon serie keek in je pauze haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaa je moet het toch een beetje leuk maken voor jezelf he ;) hihi

   Verwijderen
 4. Ik ben het echt met je eens. We slapen allemaal gewoon teveel, zonde van al die uren. Ja oké je moet ook slapen natuurlijk :')
  Ik herken je blogprobleem, ik heb hetzelfde met fotografie en andere creatieve hobby's, mijn blog staat echt op nummer 1... Terwijl ik eigenlijk liever naar buiten ga om foto's te maken of lekker rustig gaan tekenen. Maar bloggen vind ik ook heel erg leuk xD
  Dilemma's...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha als het gezond was om maar 5 uurtje te slapen dan had ik het gedaan. Maar als ik minder dan 8 uur slaapt presteer ik echt slechter xD dan heb je er nog niks aan haha!
   En ja lastig he! Het doet me pijn dat ik nu minder blog maar tekenen is ook zo leuk :') wie weet komt er ooit een moment dat ik alles tegelijk kan doen

   Verwijderen
 5. Wat fijn dat je nu een beter gevoel hebt bij je stage. Dat werkt toch net iets lekkerder denk ik. Een dag heeft voor mij juist veel te veel uren, vind het moeilijk om de dag door te komen. Je tekeningen zijn echt super mooi :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt :) vooral de afwisseling van daar werken en thuiswerken vind ik fijn. Wil je misschien wat van jou uren aan mij uitlenen?

   Verwijderen
 6. Hihi ik pak ook soms veel meer pauze dan zou mogen. En mijn wc bezoekjes zijn ook erg lang. Tja als er niks te doen is, moet je zelf iets vinden ;) Je tekeningen zijn echt prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!