Mijn salontafelboeken + wishlist

Mooie salontafelboeken, oh wat hou ik er van. Ik kan mij uren vermaken in winkels zoals The American Book Center of Urban Outfitters, ze hebben zoveel mooie boeken daar. Eén voor één pak ik ze op en blader ik ze door. De verleiding om er weer eentje mee naar huis te nemen is groot, maar meestal ben ik sterk en zet ik ze na een tijdje weer netjes terug. Dat ik nu nog geen hoog inkomen heb speelt denk ik de grootste rol, want anders had ik er sowieso wel elke keer één mee naar huis genomen. Dat wordt nog wat als ik straks een vaste baan heb haha~

Mijn eigen verzameling salonboeken is op dit moment nog niet zo groot en dat komt vooral doordat ze best duur zijn en ik naast school niet heel veel tijd had om te lezen. De regel die ik voor mezelf had opgesteld (en die ik ook wil houden) is dat ik eerst een boek helemaal uit moet lezen voordat ik de volgende aanschaf. Zo blijft de focus op één boek en haal je er het maximale uit :) 
De meeste salonboeken die ik heb kijk ik na het lezen nog regelmatig opnieuw door. Ze zijn perfect voor last-minute inspiratie. 
De volgende boeken behoren op dit moment tot mijn collectie:
1. FASHION BLOGS 
Dit boek kocht ik in 2009 en het mijn allereerste en meeste favoriete salontafelboek. De verhalen van de bekende bloggers zijn zo inspirerend en het boek staat vol met prachtige foto's. Het boek is helaas niet meer te koop maar ik vond wel een website waar je hem kan downloaden.
2. How to be Parisian wherever you are 
Wat een heerlijk boek is dit! Niet al te serieus geschreven maar dat is juist leuk, en nog steeds is het boek een bron van inspiratie. Ik kreeg het van mijn vriend toen ik alle examens van jaar 3 gehaald had. Je kunt hem hier nog online bestellen.
3. Victoria's Secret Fashion Snap Book
Sommige van jullie weten wel dat ik fan ben van Victoria's Secret en weet je wie er nog meer fan van zijn? De Japanners! Tijdens mijn stage in Japan vond ik twee boeken en een tijdschrift over de modellen van VS. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Dit boekje staat vol met outfits die de modellen in het dagelijks leven dragen. Op Ebay kun je het boek nog bestellen, al is het wel redelijk prijzig helaas.
4. Miranda Kerr fashion complete book 
Mijn favoriete VS model is en blijft Miranda Kerr dus toen ik dit boek over haar levensstijl inclusief outfits zag liggen ging ook die mee naar huis ;) Ik kan het boek helaas niet meer online vinden.
5. Vogue over Coco Chanel 
En last but not least het boek over Chanel dat ik afgelopen zomer voor mijn verjaardag kreeg. Het boek verteld over Coco's leven vanaf jongs af aan maar focust vooral op haar collecties en wat ze allemaal in de modewereld teweeg bracht. Heel interessant om te lezen met mooie illustraties.

Vijf boeken heb ik dus nu in mijn collectie en die wil ik graag verder uitbreiden. Omdat ik al een tijdje twijfel welk nieuw boek ik zal aanschaffen leek het mij wel handig om een wishlist te maken, dan is het vaak al snel duidelijk welk boek ik op dit moment bovenaan mijn lijstje staat ;)
fashion books wishlist
Ik vind het nog steeds lastig om er nu direct eentje te kiezen haha!

Ken jij één of meerdere van bovenstaande boeken? 
Zo ja, welke zou je aanraden? Of heb je een aanrader die niet op het lijstje staat? ;)

10 opmerkingen

 1. Wat jammer dat het Fashion Blogs boek niet meer te koop is. Hij ziet er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he :O Ik heb hem ook al echt heel lang geleden gekocht.

   Verwijderen
 2. Wij hebben eigenlijk helemaal niet van zulke boeken xD wij bladeren graag door kookboeken,telt dat ook? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaa dat kan natuurlijk ook :) Salontafelboeken zijn vaak best persoonlijk dus ik denk dat het wel kan ~

   Verwijderen
 3. jaa How to be Parisian wherever you are wil ik ook! heb ook een ander parisian boek en ze zijn zo leuk XD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa echt he :D Ik zit er dus over te denken om er ook nog eentje bij te kopen

   Verwijderen
 4. Leuk om een keertje te zien! Ik heb nog geen enkel salontafelboek maar zou er graag een paar willen hebben vol met fotografie inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook gaaf inderdaad! En dat soort boeken zijn er vast genoeg :)

   Verwijderen
 5. Heel gaaf om te zien! Ik heb vaker mijn kookboeken als salon tafel boeken gebruikt, maar dat telt natuurlijk niet helemaal. Vind dat fashion blogger boek heel tof, maar natuurlijk ook veel liefde voor Vogue en Victoria Secret!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!