7 (herkenbare?) irritaties onder huisgenootjes

Begrijp me niet verkeerd, ik heb een geweldige tijd gehad toen ik op kamers woonde en als ik het over mocht doen had ik het precies zo gedaan :D Samenwonen met andere studenten is echt super gezellig, maar er bestaat denk ik geen enkel studentenhuis waar geen (kleine) irritaties ontstaan onder huisgenootjes. Voor iedereen die op kamers woont of heeft gewoond; ik ben benieuwd welke van onderstaande punten voor jullie herkenbaar zijn:

1. Dat moment dat je net lekker staat te douchen en één van je huisgenoten vindt dat het een goed idee is om een wasje te draaien: bye bye warm water.

2. "Laat de afwas maar staan, dan doe ik het morgenochtend wel" hoor ik mezelf nog zeggen terwijl ik de twee gebruikte pannen en wat bekers op het aanrecht zie staan. Slechte keuze, de volgende ochtend stond namelijk zo'n beetje het hele servies vies uitgestald op het aangerecht. 

3. Je moet nog boodschappen doen en je staat op het punt om te vertrekken, maar he! Dan staat ineens je huisgenoot voor je neus: "als je dan toch gaat, kan je dan direct voor mij ook dit, dit, dit en dat meenemen?" .... zucht.

4. Je bent zo aardig om toch voor huisgenootje ook wat mee te nemen van de supermarkt, maar dan komt het: "Oh... ik heb normaal altijd een goedkoper merk, is het goed als ik alleen betaal voor wat het product normaal zou kosten?" ..... serieus?

5. Goed, geen paniek. Die paar cent kan je gestolen worden, het is alleen wel jammer dat je huisgenoot dan alsnog vergeet het geld over te maken en je er na een paar dagen om moet vragen (waardoor jij als de krent uit de verf komt). 

6. Jeejj mijn was is klaar, maar wacht! Alle droogrekken zijn bezet met kleding dat er al 3 dagen hangt.... (er bestaat geen emoticon op whatsapp om het gezicht wat ik dan trek tot zijn recht te laten komen)

7. Je bent super gezellig uit geweest en heb zo zachtjes mogelijk gedaan toen je thuiskwam. Helaas moet je huisgenoot toch de volgende ochtend even een appje sturen dat je haar nachtrust hebt verstoord... sorry not sorry.


Welke irritatie komt jou bekend voor? :P 

11 opmerkingen

 1. Wow, bij die vierde zou ik echt niet eens weten hoe te reageren :p
  Sommigen zijn wel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn echt van die redenen waarom op kamers wonen niks voor mij is. :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha aww :') het ligt er natuurlijk ook wel een beetje aan wat voor band je hebt met je huisgenootjes. Soms leef je ook gewoon een beetje langs elkaar en dan heb je minder snel last bijvoorbeeld het boodschappen en geld probleem ;)

   Verwijderen
 3. Haha ik heb nog nooit op kamers gewoont. Dus kan der niet over mee praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 is zo kut. In m'n vorige studentenhuis had ik wel van wat meer punten last :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oeps dat is balen :') En jaa van nr. 1 werd ik ook echt gestoord haha! Hoewel ik zelf ook wel eens per ongeluk een wasje begon te draaien terwijl iemand anders aan het douchen was haha

   Verwijderen
 5. haha oh, zo herkenbaar. of, dat één huisgenoot altijd vergeet om nieuw wc-papier te halen. gelukkig zijn er ook positieve kanten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou mijn hart vast met Maikel hahahaha (grapje)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik het zo lees heb ik een best simpel huisgenoot-leven gehad, alhoewel nummer 2 wel herkenbaar is :-) De rest niet eigenlijk, al... is er wel een extra puntje nog van toepassing bij mij: geluiden door t huis als er innige geslachtsgemeenschap plaatsvindt in één van mn huisgenootjes' kamers , of random jongens die ineens door t huis wandelen XD hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omg hahaha! Jaa dat kan natuurlijk ook nog. Daar heb ik gelukkig zelf nooit last van gehad :P

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!