Tentoonstelling, woonkamer make-over en lekker eten

 
Zaterdag 14 oktober sprak ik af met pap in Leiden. We gingen naar een tentoonstelling over Japanse fotografie in de 19e eeuw in het Sieboldhuis. Het was een mooie tentoonstelling en we waren allebei verbaasd over hoe scherp de meeste foto's waren. Achteraf hebben we nog gezellig geborreld en bijgekletst :)
In het Sieboldhuis kocht ik een kookboek met Japanse recepten met 2 tot 6 ingrediĆ«nten. Hoe leuk! Die avond heb ik direct een bijgerecht uit het boek gemaakt: spinazie in witte miso. 

Op Duolingo bereikte ik mijn 365-dagen goal! Een jaar lang heb ik (bijna) elke dag Japans gedaan op Duolingo. In eerste instantie had ik bedacht dat ik daarna niet meer iedere dag het bij hoef te houden maar het is zo zonde om mijn "streak" te verliezen haha! Inmiddels zit ik alweer op 397 dagen :P
We hebben de woonkamer geschilderd! Eindelijk een stap ondernomen in ons huis. Voor nu laten we het verhuizen naar Hoorn even voor wat het is en gaan we focussen op het mooi maken van het huis waar we nu wonen. De eerst stap was dus het schilderen van de woonkamer. De groene muur die we hadden is verdwenen en vervangen voor een wit/beige-achtige kleur, en de muur er tegenover (die eerst wit was) is nu een zacht roze-perzik-beige kleur. 
We waren er een hele dag mee bezig maar het resultaat mag er zijn. Ik ben er zoooo blij mee! Zo zag het er eerst uit:
En zo was het een dag na het schilderen:
Natuurlijk is het veel opgeruimder omdat we alles uit de woonkamer moesten halen voor het verven. Daarnaast hebben we ook een nieuwe bank, en een nieuwe plant (die toen nog geen pot had).

Nu ziet de woonkamer er zo uit:
Onder de bank ligt een heel fijn kleed, de plant heeft een mooie pot gekregen, er hangt een schilderij achter de bank en bij de eettafel hebben we een wandkleed met kersenbloesems. De woonkamer voelt en oogt zo veel rustiger nu! Echt een groot verschil. Het ziet er ook veel warmer uit met deze kleuren. De volgende stap wordt waarschijnlijk een nieuwe keuken, maar voor nu zijn we al heel blij met de "nieuwe" woonkamer.  
Het weekend na het schilderen (eind oktober) ging ik een middagje naar Sophie in Scheveningen. Eerst hebben we gezellig geluncht en even door de winkelstraat gewandeld. Maar het weer was zo slecht en we hadden allebei zin om creatief bezig te zijn dus hebben we bij haar thuis canvas tassen beschilderd! Zo leuk om te doen! En beide designs zijn ook echt mooi geworden :)
Afgelopen week was ik lekker vrij van werk. Even niet met kantoor bezig zijn was heerlijk. Mijn eerste vakantiedag zouden Maikel en ik naar Delft gaan, maar we konden geen restaurant vinden om te reserveren (tegenwoordig zit spontaan uit eten gaan er niet meer in). Na een uur op internet zoeken hadden we zo geen zin meer dat we besloten om toch maar in Haarlem te blijven. We hebben even op het strand gewandeld en zijn daarna uit eten geweest bij Het Wapen van Kennemerland. Daar was gelukkig wel nog plek voor ons en het eten was heerlijk :)
Ik heb niet veel bijzonders gedaan in mijn weekje vrij. Een beetje Japans geleerd en Japans gekookt, gelezen, gewandeld met Nori en gewoon lekker niks gedaan. 
Op woensdag kwamen opa en oma, papa en Joost bij ons eten. Nu dat ik vrij was had ik alle tijd om wat lekkers te maken en dus besloot ik dat het sushi werd. Ik vind het sowieso leuk om Japans te koken dus ondanks dat ik 3 uur in de keuken stond vond ik het niet erg. Het was een hele gezellige avond! 

Eindelijk staan de kunstbloemen die ik voor mijn verjaardag had gekregen ook in de woonkamer. Ik ben blij dat de kleuren van de meeste bloemen matchen met het interieur. Toen ik ze kreeg wist ik namelijk nog niet dat onze woonkamer deze kleuren zou krijgen haha. 

Mijn mini-vakantie zit er nu bijna op. Morgen weer naar kantoor. Ondanks dat het maar een week was heb ik wel het gevoel dat ik lang vrij ben geweest dus dat is fijn. De komende tijd gaat druk worden, zoals altijd eind november en de hele decembermaand :') Maar gelukkig vooral met leuke dingen. 
Fijne avond allemaal! Xx

1 opmerking

  1. Ziet er super mooie uit.
    Wij zijn nog bezig met de woonkamer. Maar komt zeker in orde hier ook;

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!