Hofjeswandeling door Haarlem

Afgelopen zaterdag heb ik met mama en Joost een hofjeswandeling door Haarlem gemaakt. Aanvankelijk was het idee om naar Gouda te gaan, toen switchte dat naar een bezoek aan het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, maar door de slechte weersvoorspelling besloten we om uiteindelijk toch in Haarlem te blijven. Achteraf gezien viel het weer heel erg mee en hadden we makkelijk naar het Bloesempark gekund, maar een wandeling door Haarlem in het zonnetje was ook niet verkeerd. 

Op internet staan talloze wandelroutes door Haarlem en wij kozen er eentje die langs verschillende hofjes zou leiden. Haarlem is en blijft een mooie stad. Met veel kleine schattige steegjes en dus ook hofjes. Ik vond het leuk om door straten te wandelen waar ik nog niet eerder was geweest, en ook was ik verbaasd over hoe heerlijk rustig je kunt wonen midden in het drukke centrum. 
💕
Hoe schattig is dit steegje waar je komt als je door de Omvalspoort loopt. Inclusief kattentrappetje. 
De Egelantierstuin. Nu nog met kale bomen en daardoor niet zo gezellig, maar ik denk dat je hier in de zomer heel lekker kunt zitten :)
Ook hallo!
Toerist in eigen stad, yeah! haha!
We hebben ongeveer een uur door de kleine straatjes en hofjes gewandeld en zijn toen ergens gaan lunchen. Daarna sloeg het weer helaas snel om. De zon verdween en maakte plaats voor harde regenbuien. Gelukkig hadden we het grootste gedeelte van de wandeling al gedaan. Het was leuk om eens toerist in eigen stad te zijn en meer over Haarlem te leren :) En natuurlijk ook gezellig om de dag samen met mama en Joost door te brengen. Dat doen we te weinig! 

Fijne dag allemaal! Xx

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!