De eerste weken van 2023

2023 is rustig begonnen. Ik probeer een goede balans te houden tussen leuke activiteiten en tijd voor mezelf. Maandagavond is mijn selfcare avondje geworden. Dan ga ik eerst lekker koken, dan na het eten serie kijken of in mijn journal schrijven, daarna op tijd douchen, gezichtsmasker op en op tijd naar bed :) Dit masker kocht ik bij de Action en ik vond hem erg fijn. 

Ik ben dus een journal begonnen. Het is geen dagboek maar gewoon een klein boekje van A6 formaat waarin ik af en toe in het Japans over mijn dag probeer te schrijven, maar waarin ik ook creatief probeer te zijn. Af en toe een tekeningetje maken of wat knipsels opplakken. Niks bijzonders, maar gewoon om met wat anders bezig te zijn dan het kijken naar een scherm. 
Nori ligt s' ochtends vaak lekker even op schoot als ik aan het ontbijten ben. Vooral in het weekend als ik meer tijd heb is het fijn om samen te zitten. 

Taart en lekkere koffie op de verjaardag van mijn (achter)neefje op 8 januari. 
Ook het voornemen om meer te bewegen heb ik opgepakt. Ik probeer vaker naar werk te lopen en heb nu een keer op de vrijdagavond yin-yoga gedaan (wat heeellll relaxt was maar de les zit bijna altijd al vol als ik hem wil boeken) en op de maandag nu 2x Body Balance. Ik probeer het rustig aan te doen en mijn goal op dit moment is om een keer per week naar de sportschool te gaan. Dan ben ik al tevreden :) 

Nog een pagina in mijn mini-journal. Ik wilde weten welke Koreaanse woorden met de winter te maken hebben en maakte daar kleine tekeningentjes bij. 
En weeerrr een pagina uit mijn journal haha! Ik vind het echt leuk om te doen! Dit keer schreef ik in het Japans over twee cafes die ik had bezocht in het weekend, welke koffie ik daar gedronken heb en dat ik een cinnamon roll had gegeten. 

Indy en Nori vinden het allebei leuk om uit het raam te kijken en ik zag ze zo samen zitten. Echt lief!!
Gisteren was ik in Rotterdam en zag daar in een winkeltje dit bureaulampje staan. We hebben nu een hele lompe, lelijke bureaulamp met een onhandig snoer op tafel staan omdat ik in de avond het vaak te donker vindt om goed te kunnen zien wat ik teken of schrijf. Dit bureaulampje is draadloos en klein en ook nog eens super schattig (dat laatste was natuurlijk totaal niet wat de doorslag gaf om het te kopen hahaha!). 

En zodoende zijn we alweer over over de helft van januari. In principe heb ik het motto om in elke maand de charme te zien, maar januari en februari mogen van mij heel snel gaan haha :') 
Het is elke dag zo donker en deprimerend bewolkt of regenachtig. Ik kan niet wachten tot de zon weer vaker schijnt en de eerste tekenen van de lente zichtbaar worden. 
Maar goed, tot die tijd proberen te genieten van de avonden onder een dekentje op de bank met een lekkere kop hete thee ;) Fijne zondag allemaal!

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!