Klimaatmars Amsterdam

Op 6 november werd in Amsterdam de klimaatmars gehouden. Mam en René gingen daar heen en toen ze vroegen of ik misschien ook mee wilde stemde ik in. Ik was nog nooit naar een demonstratie/mars geweest en vond het best spannend. Je weet immers nooit of het een vredelievende demonstratie is of dat er rellen uitbreken. 

We kwamen rond 12:00 aan op het Museumplein en verzamelden daar met iedereen. In eerste instantie had ik niet echt door hoeveel mensen er meededen, maar het bleken er uiteindelijk bijna 40.000 mensen mee te lopen! Echt veel! 
Ik heb tijdens het wandelen mijn ogen uitgekeken naar alle borden en spandoeken van mensen. Ook viel mij op dat er veel jonge kinderen en scholieren mee liepen. Dat is aan de ene kant goed, maar ook best schrijnend omdat zij hun toekomst zien verdwijnen door wat er gebeurd met het klimaat... 
De mars verliep gelukkig zonder rellen en het was tof om er onderdeel van te zijn. Ik hoop dat we een indruk hebben achtergelaten en dat er snel echt wat gaat gebeuren zodat we het klimaat kunnen redden. Niet alleen wij burgers moeten meer doen voor het klimaat, de grote bedrijven moeten ook mee werken. En die blijven nu vaak achter. 
De mars duurde zo'n 2,5 uur en ging daarna nog door in het Westerpark met muziek en speeches. Wij zijn daar niet gebleven omdat we alle drie moe waren van de lange wandeling en de vele prikkels :) Ik ben wel blij dat ik heb meegelopen. Als er nog eens zo'n mars komt zou ik denk ik weer mee doen. 
Fijne avond allemaal! Xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!