High Tea @The Duchess

We gaan even kort terug in de tijd. De tijd dat de restaurants nog open waren en ons nog niet werd afgeraden om voor de gezelligheid en zonder mondkapjes met het ov naar een stad te reizen. 
Het is februari en mijn vriendin Charlotte is jarig. Als cadeau had ik haar een high tea bij The Duchess gegeven. Daar keken we allebei enorm naar uit. Helaas brak vlak daarna corona uit en werden onze plannen lange tijd uitgesteld. In de zomer was het in principe mogelijk om de high tea te boeken, maar we waren het er over eens dat een high tea beter past bij de sfeer van de herfst. Zodoende prikten we de datum 10 oktober en werd de reservering vastgelegd. 

The Duchess is een restaurant dat valt onder de Entourage Group. Hieronder vallen ook de luxe restaurants Momo, Izakaya en The Butcher. Allemaal bekende restaurants in Amsterdam. Ik was zelf nog nooit bij The Duchess  geweest dus dat maakte dit uitje extra leuk. Het restaurant is prachtig! Met een tafelgedeelte voor diner en een gedeelte met banken en fauteuils voor de high tea. Het geheel is sfeervol aangekleed met bloemen, een vrolijk tapijt en de bekende oude klok in het midden van de zaal. 
Vanuit het high tea gedeelte kijk je zo uit op de grachten.
Al snel verschenen de lekkernijen. Ik had het herfstmenu gereserveerd en bij iedere ronde van hapjes hoort ook een bijpassende thee. Erg lekker en leuk om nieuwe theesmaken te proeven die goed passen bij de gerechten. Van een aantal soorten thee hebben we een foto gemaakt om thuis op de zoeken bij de theewinkel in de stad ;)
De eerste gang bestond uit scones met vanille clotted cream en appelcompote. Enorm lekker! Na een korte pauze werd de tweede gang met sandwiches en hartige hapjes geserveerd. Ik vond vooral de truffel brie tosti en gerookte zalm sandwich met caviar heerlijk . 
De derde (en laatste gang) was het hoogtepunt van de high tea: de tree met zoetigheid. Echt prachtig, vooral met het servies erbij en het bloemige tapijt op de achtergrond. 
Tijdens de high tea hebben we gezellig gekletst en genoten van het feit dat het buiten regende en wij lekker warm binnen zaten. Dat maakt een high tea extra sfeervol vind ik. 
Van Charlotte kreeg ik ook nog een verjaardagscadeau; namelijk deze prachtige oorbellen van M'ORO. Dit sieradenmerk is opgestart door een vriendin van haar. Zij maakt alles met de hand en ze heeft een prachtige eerste collectie uitgebracht. Ik ben heel blij met deze oorbellen!
Nog even een close-up van de mini taartjes. Mooi he!
We hebben een heerlijke middag gehad! Ik kan een high tea bij The Duchess echt aanraden als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is namelijk best aan de prijs, MAAR dan heb je wel een hele mooie middag😀 Ik wil er ook echt eens gaan dineren. Lijkt me ook een hele bijzondere ervaring. Maar dan moeten wel eerst de restaurants weer open gaan. 

Fijne middag allemaal! Xx

2 opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!