Gezond en gelukkig intro + deel 1

Zoals meer dan de helft van Nederland voel ik mij aan het begin van een nieuw jaar altijd extra gemotiveerd om gezonder te gaan leven. Lekker cliché, maar het is wel zo. Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik samen met mijn vriend en broertje in september 2017 begonnen met veganistisch eten. Dat ging heel goed totdat de decembermaand aanbrak en het veganisme plaats maakte voor kerstkransjes, hertenbiefstuk, allerlei soorten toetjes en heerlijke warme chocomelk. Omdat we geen van drieën zin hadden om ons hiertegen te verzetten lieten we het veganisme maar even voor wat het was.

We hebben genoten van het heerlijke eten in de decembermaand, maar voelde alle drie begin januari wel weer de behoefte om het veganisme op te pakken. Maar gezond zijn is niet alleen afhankelijk van een goed voedingspatroon. Ook veel bewegen komt erbij kijken en wat veel mensen vergeten; genieten en jezelf rust gunnen. Ik zie vaak mensen helemaal opgaan in hun nieuwe gezonde levenswijze en hier na een maand mee stoppen omdat ze te hard van stapel liepen en zichzelf niet meer de rustmomenten gunde die juist zo belangrijk zijn. Je kunt nog zo hard sporten, maar als je geen aandacht besteedt aan je geestelijke gezondheid dan zul je het nooit volhouden.

Wat ik versta onder geestelijke gezondheid is gelukkig zijn, je happy voelen en lekker in je vel zitten. Als dit betekend dat je af en toe op vrijdagavond na werk lekker op de bank ploft om serie te kijken terwijl je eigenlijk wilde gaan sporten, dan is dat echt geen probleem. Kennelijk heb je behoefte aan een rustige avond.

Naar mijn mening zijn we pas echt 'gezond' als we zowel geestelijk als lichamelijk de juiste balans hebben gevonden. In deze nieuwe reeks 'Gezond en gelukkig' ga ik een fotodagboek bijhouden van wat ik doe om lichamelijk en geestelijk de balans te vinden en te houden. De nadruk zal liggen op het veganisme, korte recepten (voor bijvoorbeeld sapjes), dingen waar ik gelukkig van wordt en hoe het gaat met sporten. Ik hoop eens per week op zondag een update te kunnen plaatsen, we gaan zien hoe het loopt.

Zo, dat was de introductie, nu door naar het eerste deel van deze reeks, ik ben benieuwd wat jullie van dit nieuwe idee vinden! 😊
1. Afgelopen zondag scheen de zon zo heerlijk! Ik merkte direct dat mijn humeur 100x beter was en besloot naar de stad te wandelen. 
2. De bloemenstalletjes geven een echt lente gevoel. Hebben jullie alweer bloemen in huis om de kamer op te fleuren? 
3. De lunch van de Yoghurt Barn vind ik geweldig! Het is lekker en ook nog eens gezond. Naast gewone yoghurtsoorten hebben ze ook amandelyoghurt, sojayoghurt en kokosyoghurt. De kokosyoghurt is mijn favoriet en daarbij kies ik eigenlijk altijd de Choco Caramba versie.
4.  De lunch is echt een relax momentje voor mij in het weekend. Tijdens het eten kijk ik een aflevering van een serie. Even ontspannen.
 5. Mijn vriend maakte deze foto van mij in de sportschool. Ik heb nog totaaalll geen spieren in mijn armen en rug haha! Dat wil ik graag meer trainen. Nu zie ik trouwens op deze foto dat mijn schouders best hoog opgetrokken zijn. Afgelopen dinsdag heb ik meer uitleg gevraagd over de toestellen en toen bleek dus dat ik deze oefening niet goed uitvoerde. De schouders moeten laag blijven, iets om te onthouden ;)
6. S'avonds aten we vegan wraps. Iedereen kan zelf zijn tortilla besmeren en klaarmaken op deze manier, lekker makkelijk. We gebruiken hummus in plaats van crème fraîche en beleggen daarna de wrap met avocado, tomaatjes, paprika, slamix en andere groenten.
7. Op mijn werk hebben ze in de kantine vrijwel geen veganistische gerechten. Voorheen nam ik altijd boterhammen met hummus en pindakaas mee, maar dat begint te vervelen. Dus ben ik opzoek naar nieuwe lunchalternatieven. Bij de Action kocht ik deze smoothiebeker met een een aparte ruimte voor de smoothie en een aparte ruimte voor fruit. Ik gebruik hem alleen (nog) niet voor smoothies maar om kokosyoghurt en cruesli in mee te nemen.
8. Het gedeelte waar het rietje in zit heb ik afgeplakt zodat de beker niet kan lekken. Naast cruesli en yoghurt neem ik ook een banaan mee. Deze snijd ik op werk en meng ik door de yoghurt. Een prima lunch of ontbijt 👍

Fijne zondag allemaal!

Follow

15 opmerkingen

 1. Ik denk niet dat ik de discipline heb om veganistisch te leven dus ik vind het echt knap wat je doet! :-) heel veel succes er mee en ook met je updates ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is even een knop die om moet, na het kijken van verschillende documentaires was ik om ;) En dankje!

   Verwijderen
 2. Super goed bezig en juist van die foto's blijven maken, want dat laat je progressie goed zien. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk! En heel herkenbaar :) Ben benieuwd naar je receptjes ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je je erin herkent! Ik zal zeker meer recepten delen:)

   Verwijderen
 4. Helemaal eens. Gezond & gelukkig zijn is zowel lichamelijk als geestelijk. Dit is dan ook een voornemen van mij dit jaar:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen dat ik niet de enige met dit goede voornemen ben :D Succes!

   Verwijderen
 5. Heel knap wat je doet! Ik kan momenteel het vlees echt niet laten dus dat maakt mijn respect voor mensen die dit wel lukt heel groot!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Het is even een knop die om moet, maar het verschilt ook per persoon wat goed voelt. Zolang jij lekker in je vel zit is dat het belangrijkste :)

   Verwijderen
 6. Wij eten alleen maar een paar keer per week vlees. Veel vegetarisch (met tahoe bijvoorbeeld of tempeh) en minimaal een keer per week (vette) vis. Omdat we ook een klein meisje in huis hebben vind ik het belangrijk om haar van alle voedingsstoffen te voorzien. Vanzelfsprekend zo gezond en vers mogelijk. Iedere dag fruit. Voldoende groente. Bruin brood. Maar verder geloof ik ook dat waar je lichaam zin in heeft (los van suiker, alcohol of andere 'slechte' dingen), dat dat ok is. Maar dat geldt voor ons :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt echt als een goed voedingspatroon! En inderdaad voor de kleine meid is het Belangrijk dat ze goed eet :) Om te zorgen dat we niks missen gebruiken we vitamine B voedingssupplement, omdat dat het enige is dat voor veganisten lastig te krijgen is uit het groente/fruit/koolhydraten.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!