OUTFIT | De bordeaux rode hoed

Heb je wel eens gehad dat je een kledingstuk kocht waar je helemaal verliefd op was, en dat je deze dan uiteindelijk bijna niet draagt? Dat heb ik met deze hoed! Ik kocht hem in augustus op de Ijhallen en was helemaal verliefd. Zo'n mooie bordeaux rode hoed zou in de herfst geweldig staan! Alleen heb ik hem afgelopen herfst geen enkele keer gedragen... De ene keer regende het, de andere keer waaide het te hard, en stiekem vond ik het ook wel spannend om ermee de straat op te gaan. Het is toch wel een eye-catcher en ik voel me snel ongemakkelijk als mensen kijken.

Afgelopen weekend zag ik de hoed weer liggen en besloot ik dat het tijd was om mijn angsten te overwinnen. Het was een prachtige zonnige dag, geen zuchtje wind, niks weerhield mij ervan om de hoed te dragen. Ik besloot een wandeling te maken met de hoed op, en liep ermee naar de stad. Ik ben zelfs de Zara in geweest haha! Sommige mensen keken wel, maar het ongemakkelijke gevoel viel ontzettend mee. Het klinkt stom maar het voelde echt als een overwinning om te kunnen dragen wat ik wil zonder me ervoor te schamen. Vooral vroeger kon ik het me echt enorm aantrekken van wat andere mensen zeiden en had ik het gevoel dat mensen altijd spottend naar mijn outfits keken. Nu wordt dat gevoel steeds minder en ontwikkel ik steeds meer een eigen stijl, dat is iets waar ik trots op kan zijn šŸ˜

Deze hoed ga ik vanaf nu zeker vaker dragen! 
Voel jij je wel eens ongemakkelijk in opvallende kleding?
Hoed: Tweedehands van de Ijhallen
Jas: H&M
Sjaal: Zara
Tas: H&M
Schoenen: Van Haren

Follow

18 opmerkingen

 1. Ik herken het zeker wel, jammer dat we ons zo laten weerhouden van wat anderen zouden kunnen denken. Maar het wordt wel minder hoor met dr jaren :) Ik vind de hoed erg leuk, lekker dragen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja jammer is dat he! Ik merk wel ook dat het nu al minder is dan toen ik 16 jaar was. Toen durfde ik al helemaal niet op te vallen haha. En dankje! Ik ga hem zeker vaker dragen :)

   Verwijderen
 2. Ik vind die hoed echt superleuk! En het valt best mee met hoe apart hij is, toch? Hij staat je gewoon prachtig, zeker blijven dragen! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Malou! <3 Het is ook geen heel opvallend kledingstuk maar zo voelde het wel omdat ik nooiiit hoeden draag haha! x

   Verwijderen
 3. Ik zou ook niet snel een hoed dragen maar hij staat je heel leuk. Super dat je het aandurfde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Jana! Misschien wordt je verrast als je zelf ook een hoed draagt :) Staat het ineens toch heel leuk!

   Verwijderen
 4. Hij staat je heel goed. Een hele mooie hoed. Hij heeft iets flamboyants!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he! Dat dacht ik ook toen ik hem zag liggen :) Dankjewel!

   Verwijderen
 5. De hoed staat je echt leuk! Ik voel me ook snel ongemakkelijk in niet alledaagse items. Vaak is het ook echt ff doorbijten en gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! het hele idee dat je vooraf krijgt van 'iedereen zal raar naar me kijken' is eigenlijk het ergste en achteraf denk je dan 'oh dat viel best mee' haha!

   Verwijderen
 6. Het staat je thans leuk hoor! Ik ben zelf ook wel zo. En daardoor koop ik soms miskopen. Maarik heb dit meestal bij kleding. Niet bij accesoires

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! ^^ Ene jammer is dat he! Ik heb zelf ook nog een aantal andere kledingstukken en accessoires die ik amper draag helaas... maar wie weet moeten we het gewoon weer eens proberen komende tijd en misschien worden we wel verrast met hoe leuk het eigenlijk toch is ;)

   Verwijderen
 7. Ik vind zelf een hoed erg tof! De outfit vind ik helemaal geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik ben ook echt blij dat ik de hoed gekocht heb toen :)

   Verwijderen
 8. Wat goed dat je hem nu gewoon gedragen hebt! Het kan inderdaad spannend zijn zo'n eerste keer, maar dan draag je wel wat jij mooi vindt. Goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Staat je prachtig Eva. Xxineke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!