Mijn agenda voor 2018

Een nieuw jaar betekent tijd voor een nieuwe agenda. Hoewel de meeste mensen tegenwoordig hun telefoon gebruiken als agenda, ben ik nog lekker ouderwets en zit er standaard een papieren agenda in mijn tas. Het voelt gewoon beter als ik het opschrijf en ik heb ook het idee dat ik afspraken dan makkelijker onthoud.

Afgelopen jaar had ik een agenda van de Hema. Die was fijn maar best klein en soms had ik te weinig schrijfruimte. Dit jaar ging ik daarom op zoek naar een grotere agenda en het liefst ook nog eentje met ruimte voor notities. Via Instagram had ik een agenda gezien die ontworpen was door Milou Soeters. Zij is het brein achter het merk Moodz Design. Ik ken haar nu een tijdje van Instagram en vind haar producten erg mooi. Ze maakt ansichtkaarten, stickers, to-do blokken en ze had ook een agenda ontworpen. Vanaf het moment dat ik de foto's van de agenda bekeek wist ik dat deze perfect was voor mij. Zoveel mogelijkheden om lijstjes te maken, en laat ik dat nou net elke dag doen!
 De agenda was zorgvuldig verpakt en echt een feestje om uit te pakken. De ansichtkaarten zijn ook door Milou ontworpen en die kreeg ik er gratis bij, zo leuk!
 Tadaaa! Dat is hem dan!
 Meteen de eerste pagina is er ruimte voor een aantal persoonlijke gegevens
Daarna kun je je doelen voor het komende jaar en zelf voor over 5 jaar opschrijven
 Na het jaaroverzicht beginnen de maanden 
 Iedere maand begint met een fijn overzicht en een habit tracker. Vooral de habit tracker is leuk om bij te houden. Aan het einde van de maand kan je dan bijvoorbeeld zien hoe vaak je hebt gesport, geblogd, geshopt ect. Je kunt alles bijhouden wat je maar wilt. 
En dan de pagina's waar het meeste gebruik van zal worden gemaakt; het weekoverzicht. Ik vind het erg fijn dat de hele week op 2 pagina's past en het niet per dag 1 pagina is. Het is ook prettig om veel afspraken onder elkaar te kunnen zetten en daarnaast in de andere vlakken ruimte te hebben voor notities. Daar schrijf ik bijvoorbeeld de ideeën voor mijn blog op :)


Ik gebruik de agenda nu ruim 2 weken en ben er erg blij mee. Er is genoeg ruimte om alles te noteren en toch goed overzicht te houden. Het enige dat is mis is een bladwijzer, maar die ga ik denk ik zelf maken. De agenda is nog te bestellen via de webshop van Moodz Design. Ik vind het in ieder geval een aanrader!

Heb jij al een agenda voor 2018, en zo ja welke?

16 opmerkingen

 1. Ziet er mooi uit! Ik heb zelf de Mascha Planner. Die is ook redelijk minimalistisch, met zachte kleuren en zonder quotes/data. Ik wil niets anders meer, ben er heel tevreden over!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik ook veel goede dingen over gelezen inderdaad! :)

   Verwijderen
 2. Je bent niet de enige hoor, ik ben ook nog lekker ouderwets en kies het schrijven van dingen boven het inplannen in je mobiel (zal je net zien dat dat ding kapot gaat, ben je al je afspraken kwijt).
  De agenda ziet er leuk en overzichtelijk uit, het is dat ik nu al een (mini) agenda heb anders had ik hem ook besteld :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Een mobiel is toch wat onbetrouwbaarder dan wanneer het vaststaat op papier.
   Misschien dat Milou volgend jaar weer een agenda uitbrengt ;)

   Verwijderen
 3. Leuk artikel, ik heb de planner van mascha en ben hier superblij mee, normaliter koop ik er steeds eentje van Hema.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook altijd een agenda van de Hema! De Mascha planner lijkt me ook een fijne agenda

   Verwijderen
 4. Mooie planner, ik heb een totaal andere van the hobbit ben daar onwijs blij mee en gebruik m ook zeer zorgvuldig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk ik wist niet dat daar ook een agenda van was!

   Verwijderen
 5. Ik ben nog op zoek naar een planner. Volgens mij kwam ik deze ook tegen. Eigenlijk heb ik al een agenda, maar gebruik ik deze weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh wat een mooie agenda zeg! Daar word je gewoon vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik heb een Moleskine. Die heb ik elk jaar, en ik kan niets vinden wat beter bij me past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja Moleskine is ook heel fijn! dat zijn ook prachtige agenda's :)

   Verwijderen
 8. Mooi en eenvoudig en lekker veel ruimte om te schrijven! Zelf heb ik liever een exemplaar met een hardere kaft!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de flow planner ook heel fijn in gebruik

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh deze is gaaf! ik ga hem opslaan voor volgend jaar omdat ik nu al een fijne agenda van de action heb :D

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!