Prachtige natuur in Akita

Op de tweede dag van de rondreis door Noord-Tohoku bracht de bus ons naar een prachtig natuurpark waar we langs de Oirase rivier een korte wandeling maakte. Het was echt fijn om even actief bezig te zijn na steeds in de bus te zitten. Helaas mochten we maar een klein stukje langs de rivier wandelen en maakte we na zo'n 20 minuten alweer rechtsomkeer naar de bus...
 Ik had deze waterval echt graag van dichtbij willen zien maar dat kon niet want we reden er langs met de bus. Gelukkig had één van mijn reisgenootjes deze mooie foto gemaakt uit het raam.

Na ongeveer een uur bussen maakte we een korte stop om even frisse lucht te halen. Weer zo'n geweldig uitzicht! Op dit soort punten is duidelijk te zien dat een groot deel van Japan nog onbewoond is en de natuur hier echt zijn gang kan gaan. De lucht is hier ook zoveel schoner dan in Tokyo, ik merkte direct het verschil toen we de vorige dag het vliegtuig uitstapte in Aomori.
De volgende stop die we met de bus maakte was beneden bij het water en toen pas zagen we hoe groot de eilanden zijn die we eerder van bovenaf bekeken. De weerspiegeling van de wolken op het water geeft het geheel echt iets magisch. 
  Toen was het tijd voor de lunch. Uiteraard geheel in het Japans ;)

Na de lunch reden we door naar het dorpje Senboku. Hier stonden verschillende Japanners ons op te wachten, we ging namelijk die middag t/m de volgende ochtend op homestay! Ik vond het enorm spannend en was vooral bang dat ik in mijn eentje bij een Japans gezin was ingedeeld maar dit was gelukkig niet het geval. Samen met reisgenoot Azuma verbleef ik bij een oud echtpaar. Ik heb hier enorm veel geluk mee gehad want Azuma is zelf Japanse en zij kon dus veel voor mijn vertalen. En dat was maar goed ook want het echtpaar sprak alleen Japans en met een sterk dialect.  
Mijn slaapkamer
Het huis waar we die avond overnachten was echt enorm! Het gezin dat er woont bestaat uit 6 personen: de opa en oma, dochter en haar man en dan nog de twee kleinkinderen. Allemaal onder hetzelfde dak. Best bijzonder vind ik want in Nederland komt dat volgens mij nauwelijks voor. Wat ook bijzonder was, was het feit dat de opa en oma ons heel graag wilde leren kennen en uiteindelijk alle activiteiten met ons hebben gedaan, terwijl de rest van het gezin niet eens een maaltijd met ons wilde bijwonen. Je zou toch eerder denken dat de jongere generatie meer open is voor buitenlanders en de oudere mensen hier niks van wilt weten, maar dat was hier dus het omgekeerde.

Na een vers 'homemade' diner en even gekletst te hebben doken we die avond al best vroeg ons bed in. Op het Japanse platteland gaan de boeren al redelijk op tijd naar bed (rond 21:00) maar ook erg vroeg weer op. De volgende ochtend hebben we een aantal leuke activiteiten gedaan die veel met het Japanse boerenleven te maken hebben, maar daar zal het artikel van morgen over gaan 😊

~~~~~~~~~~~~~~~~
Morgen vlieg ik alweer naar huis! Wat zijn de afgelopen 10 dagen snel gegaan! Ik heb op zich wel zin om weer naar huis te gaan en te gaan genieten van de Nederlandse herfst. Merk ook dat ik verkouden aan het worden ben, dus wat dat te gaat is het ook mooi geweest. Alles is ingepakt en om 5:45 uur gaat de wekker dus ik ga nu afsluiten. Weltrusten xxx

8 opmerkingen

 1. Wat een mooie foto's en gelukkig was er iemand bij je die kon vertalen, dat zou anders best wel awkward kunnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Haha ja ik was er echt zo blij mee! Niet iedereen was met iemand samen gezet die voor hen kon vertalen dus dat maakt het voor sommige groepjes wel lastig :')

   Verwijderen
 2. Wauw, wat een mooie omgeving! Mooie foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjee! En jaa ik stond ook echt verstelt, zo mooi dat het was!

   Verwijderen
 3. Zo lief dat die opa en oma wel interesse hadden en toonden in jullie! Ik zou ook juist wel geïnteresseerd zijn hoor..
  En wat zijn het mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja toch! Als er mensen komen logeren dan is dat juist leuk en interessant :) Maja niet voor iedereen kennelijk haha. en dankje!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!