Nostalgie bij Cool Japan in Leiden

Het laatste weekend van augustus ben ik samen met mijn moeder naar de Cool Japan tentoonstelling in Leiden geweest. Hoewel ik zelf vrijwel niet meer bezig ben met anime/manga en de Harajuku kledingstijl, was het toch leuk om alles weer te zien en herinneringen op te halen.
De tentoonstelling was best wel uitgebreid en gaf veel informatie over hoe manga, anime en games in Japan zijn ontwikkelt en hoe het uiteindelijk over de hele wereld verspreidde. Ook wordt ingegaan op hoe men vroeger verhalen tekende en welke rol tattoos spelen in Japan. Vooral het deel over hoe de Japanners vroeger verhalen tekende met demonen en goden was interessant omdat ik daar zelf ook nog weinig over wist.
 De bekendste mascottes van Japan: Hello Kitty, Mario en Totoro. 
 Toffe jurk geĆÆnspireerd door het schilderij van Katsushika Hokusai.
 Hoe men vroeger verhalen tekende
 Japanners geloven sterk in demonen en goden. 
 100% nostalgie bij deze muur 
 Een manga meisje gemaakt van allemaal kleine manga en anime figuurtjes. 
Een klein hoekje was besteed aan de Harajuku kledingstijl en waarom de Japanse jongeren zich vaak zo kinderlijk kleden en gedragen. Over de Japanse mode zouden ze gemakkelijk een tentoonstelling op zich kunnen maken, zoveel verschillende stijlen zijn er. 

Ik vond het leuk om deze tentoonstelling samen met mijn moeder te kunnen bezoeken. Zij heeft immers mijn hele manga/anime fase van dichtbij meegemaakt en stond altijd achter deze hobby šŸ’–

De tentoonstelling Cool Japan is nog te bezoeken t/m 29 oktober 2017 in het Volkenkunde Museum in Leiden. Zijn jullie al naar deze tentoonstelling geweest? En zo ja, wat vond je ervan? 

2 opmerkingen

 1. Super leuke tentoonstelling! Vroeger was ik ook helemaal gek op manga, ik tekende dat ook altijd veel! Leuk om weer zo terug te zien.
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat grappig! Toen der tijd had ik echt het gevoel dat ik de enige was die dat leuk vond, maar er blijken best veel mensen manga en anime te hebben gelezen en gekeken :P

   De tentoonstelling is een aanrader ~ xx

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!