De eerste dag in het noorden van Japan

Wow de dagen zijn echt voorbij gevlogen. Het vorige artikel dat ik schreef was aan het begin van het rondreisje door Noord-Tohoku en nu zit ik alweer in een hotel in Tokyo. Morgen is zelfs al de laatste dag hier in Japan. Ondanks dat het snel is gegaan heb ik wel het gevoel dat ik ontzettend veel nieuwe dingen heb gezien en geleerd over Japan. Het was dus zeker een nuttig reisje.  

Op zondag begon de driedaagse trip naar het noorden van Tohoku. We vlogen vroeg in de ochtend van Haneda Airport naar Aomori Airport. Daarna stapten we in de bus en reden direct naar de eerste activiteit. Een bezoek aan het Wa-Rasse Nebuta museum. 
 Nebuta is een bekend festival in Tohoku. Het wordt door verschillende steden gehouden en elke stad heeft zijn eigen bijbehorende dans en muziek. Wat wel hetzelfde is zijn de prachtige praalwagens gemaakt van washi papier en ijzerdraad. De makers van deze praalwagens besteden 9 maanden aan het ontwerpen en maken hiervan. De resultaten zijn erg indrukwekkend!
Na het museum was het tijd voor de volgende activiteit: appels plukken. Hiervoor reden we naar een speciale fruit boerderij waar je voor een paar honderd yen zelf vers fruit mag plukken. Het plukken vond ik niet zo interessant maar het was wel grappig om te zien dat de Chinezen helemaal uit hun dak gingen als ze een appel plukte. Bovendien was het formaat van de appels enorm! En ze smaakten zeer goed. 
Het tempo zat er goed in want als snel zaten we weer in de bus naar de volgende bekende plek. We bezochten het kasteel van Hirosaki. Het is een klein kasteeltje en als je in Osaka het kasteel hebt gezien dan is dit nogal een tegenvaller. Maar! Als je er dan toch bent dan raad ik aan om even de tijd te nemen voor het uitzicht, want dat is echt prachtig. 
Het kasteel was de laatste activiteit van de eerste dag. Die avond sliepen we in een mooie luxe ryokan. Daar werd ook het diner geserveerd, speciaal in Nebuta festival stijl. Tijdens het diner werden er verschillende dansen en muziekstukken opgevoerd die allemaal gerelateerd waren aan het festival. Erg leuk om te zien en aan het einde mocht iedereen meedoen met het dansen. 
 Ik was erg onder de indruk van de kamers van de ryokan. Iedereen kreeg een eigen tweepersoonskamer wat ook een beetje bedoelt was voor inspectie. Ik vind de combinatie van het moderne en traditionele Japan in deze kamer heel tof! De bedden lagen heerlijk en de zithoek geeft het geheel een huiselijk sfeer.
Na het diner ben ik bijna direct naar mijn kamer gegaan. Een groepsreis is best wel intensief en ik vond het de eerste dag ook best lastig om aansluiting te vinden. Na de drie super gezellige dagen in Tokyo was dat nogal een tegenvaller. Gelukkig werd het de tweede dag een stuk beter en de derde dag hebben we het zelfs erg gezellig gehad. Ik zal de komende dagen meer over deze rondreis bloggen. Nu duik ik lekker mijn bedje in! Weltrusten xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!