Ik Ging Voor Het Eerst Naar Een Wijnproeverij

 Zondag 25 september organiseerde mijn nicht Lisa in samenwerking met Wine Me Up een wijnproeverij. Zelf was ik nog nooit bij een wijnproeverij geweest dus toen ik werd uitgenodigd voor dit evenement was ik meteen enthousiast. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten, maar het was zo leuk! Ik was echt verrast!
 Bij binnenkomst stond alles al klaar en lag er voor ieder een beoordelingsformulier klaar. Hierop konden we de afkomst, naam en het verkooppunt van de wijnen op invullen. Maar ook de geur en smaak kon je op het formulier omschrijven, en we konden een cijfer invullen om aan te geven hoe lekker we de wijn vonden. Erg handig zo'n formulier, want later kan je daarop terugkijken en dan weet je meteen welke wijn je het beste kunt kopen. 
 Elke ronde werden twee wijnen met elkaar vergeleken. Eerst mochten we steeds zelf proberen de smaak en geur aan te duiden en daarna vertelde Lisanne van Wine Me Up ons meer over de achtergrond van de wijnen. In totaal hebben we 10 verschillende wijnen geproefd. Vier witte wijn, vier rode wijn en twee rosé.
 Ik vond het echt zo ontzettend leuk! Niet alleen heb ik nieuwe heerlijke wijnen ontdekt, ik heb er ook veel over geleerd. Er komt best wat kijken bij het kiezen van de juiste wijn en vooral de achtergrondverhalen vond ik erg interessant. Ik kan een wijnproeverij van Wine Me Up zeker aanraden. Lisanne verteld het allemaal heel goed en ze kiest wijnen uit in een thema. In ons geval waren het allemaal wijnen van rond de 5 euro, omdat dat voor ons studenten (en net werkenden) toch wel het fijnste is. Bovendien bewees deze proeverij maar weer dat goedkope wijn helemaal niet slecht hoeft te zijn ;)
Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een proeverij met kerstwijnen (voor bij het kerstdiner), of met Halloween thema. Super leuk toch!

Een wijnproeverij als dit is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. 

Gaan jullie wel eens naar een wijnproeverij? 

7 opmerkingen

 1. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar lijkt me wel heel interessant. Over wijn valt inderdaad heel veel te vertellen. Welke wijn vond je uiteindelijk het lekkerst?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt interessant! :D Ik was blij verrast haha. Er was een witte wijn bij die een beetje naar herfst smaakte: rokerig en met hout. Die vind ik voor dit seizoen erg lekker ~

   Verwijderen
 2. Jaa het was zo leuk! Leuk om te lezen dat je er veel van geleerd hebt en dat je het leuk vond! Voor herhaling vatbaar dus?:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa vind het zeker voor herhaling vatbaar! Heb het erg naar mijn zin gehad :D

   Verwijderen
 3. Ik ben nog nooit naar zo'n proeverij geweest. Het lijkt me inderdaad wel gezellig met vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het echt aanraden :) Het is gezellig, leerzaam en lekker om verschillende wijnen te proeven ~

   Verwijderen
 4. Bedankt voor je leuke blog, en natuurlijk heel leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt gehad! Spread the word, zou ik zeggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!