MyBikiniBodyJourney #4 - Personal Update

 MyBikiniJourney is er even een weekje tussenuit geweest maar vanaf nu ga ik weer proberen om elke zondag een artikel online te zetten. Ik had ervoor gekozen om even een weekje niks te posten in deze categorie omdat ik door de examens en projecten gewoon geen tijd had om een iets voor te bereiden. Het zal misschien nog wel vaker voorkomen dat ik even niks schrijf voor MyBikiniJourney. Ik vind het namelijk belangrijk dat een artikel een bepaalde kwaliteit heeft, en als ik even geen inspiratie of tijd heb dan vind ik het zonde om een afgeraffeld artikel online te zetten. Gelukkig heb ik al ideeën voor de komende 2 weken dus voorlopig kunnen we weer even voort ;) 

Maar goed, hoe gaat het nu met sporten?  
Ik had tijdens de examens echt een motivatie dip... Het waren zulke drukke, hectische weken. Als ik een avondje kon relaxen dan maakte ik daar ook optimaal gebruik van door lekker tv te kijken of te bloggen. Tussen het studeren door deed ik wel yoga oefeningen, om mijn rug en schouders los te maken, maar daar bleef het dan ook bij. Sinds afgelopen dinsdag zijn mijn examens (gelukkig) afgelopen en heb ik weer meer tijd om te sporten. Aan vrije tijd lag het op dat moment dus niet, aan de motivatie helaas wel. Ik genoot zo van mijn eerste vrije dag dat ik helemaal niet aan aan sporten dacht, ik had er ook helemaal geen zin in haha. 
En dus deed ik die avond wat ik altijd doe als ik eventjes geen motivatie meer heb om te sporten; ik ging de fashion-shows van Victoria's Secret terug kijken. En ja hoor, zoals altijd hielp het weer direct! De volgende ochtend starten ik weer met het doen van oefeningen. Ik ben vooral bezig met het trainen van mijn benen en billen, en daarnaast doe ik af en toe buikspier oefeningen. 
Ik hoop dat ik, totdat de drukte van school weer begint, het vol kan houden om ongeveer 3 keer per week te sporten. Om mezelf daarbij te stimuleren heb ik iets gemaakt wat ons allemaal misschien wel kan helpen. Maar daar vertel ik volgende week meer over ;)
En hoe gaat het met gezond eten?
Echt super gezond eten zal ik in mijn studenten tijd nooit gaan doen denk ik, haha! Ik heb ten eerste geen geld voor super-foods of uitgebreide recepten, en vaak ook gewoon geen tijd om van alles uit te proberen. Daarnaast vind ik, persoonlijk, dat je na een lange, zware schooldag je jezelf soms best mag trakteren op die heerlijke chocolade muffin of een pizza mag bestellen. Het moet namelijk wel leuk blijven ;)
Wat voor mij vooral erg belangrijk is (en helpt) is dat er regelmaat in mijn eetpatroon zit. Voor mijn ontbijt bijvoorbeeld eet ik heel consequent elke morgen een bakje magere yoghurt met cruesli en daarbij drink ik een glas sinaasappel sap. Als lunch smeer ik zelf volkoren bollen met filet-american of een ander soort vleeswaren. Daarbij drink ik overdag vrijwel alleen water (op een kopje cappuccino om 12 uur na dan) en in de avond neem ik lekker een kop thee. Ook probeer ik elke dag wel wat fruit te eten, zoals een banaan of een appel, en bij het avondeten maken we de laatste tijd vaak een lekkere salade als bijgerecht. Doordat ik zo aan dit patroon gewend ben (en mijn lichaam dus ook) ben ik voorbereid op de momenten dat ik trek krijg en heb ik dus altijd wel iets bij me om me ervan te weerhouden die lekkere chocolade muffin te kopen. Dit is niet alleen goed voor mij maar ook voor mijn portemonnee, kantine voedsel is bij ons op school namelijk belachelijk duur haha!

Zo gaat het dus op dit moment met mijn Bikini Journey, Ik ben ook benieuwd hoe het met jullie bikini journeys gaat! :D Let me know. En als er vragen zijn dan mogen die natuurlijk ook altijd gesteld worden. Fijne zondag allemaal~ 


My Merry Morning

8 opmerkingen

 1. Haha, ik herken het. Gezond eten is zo duur dus ik merk vaak dat ik iets 'slechters' koop. Je buik ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje ! Jaa klopt, maar goedkoper eten hoeft niet per se slecht te zijn :) Een broodje frikandel en een broodje met tomaat, mozzarella en basilicum verschilt niet zo veel qua prijs maar het is wel duidelijk wat de gezondere variant is ;)

   Verwijderen
 2. Ja, je buik ziet er echt goed uit! Merk je verder al verschil aan je lichaam en aan je conditie?

  Tot nu merk ik zelf nog niks, ondanks dat ik goed eet en 2-3 keer per week sport...hopelijk laat de meting meer resultaat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje ^^ Jaa ik merk dat mijn conditie beter is geworden. Dat komt ook doordat ik naar mijn werk een half uur heen en een half uur terug fiets en natuurlijk door het hardlopen :)

   Hoe lang ben je al bezig met sporten? Het heeft soms echt even de tijd nodig voordat je resultaat gaat zien. Maar geef niet op, want dat sporten en gezonde eten is sowieso beter voor je lichaam dan dat je het niet doet ;)

   Verwijderen
 3. Goed bezig Eef! :D En ja dat heb ik ook altijd hoor, dan neem ik me voor om gezond te eten maar... duur. Wij arme studentjes~

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! :) Jaa haha! Gelukkig is het fruit altijd nog goedkoper dan in Japan en sinds ik terug ben koop ik dus wel makkelijker fruit dan voorheen ;)

   Verwijderen
 4. Je buik ziet er al super goed uit! Heerlijke maaltijden heb je ook gemaakt, jammie :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!