My Home Made High Tea

Op maandag vierde ik mijn early verjaardag/goodbye party voor mijn middelbare school vriendinnen. Ik besloot om zelf een high tea te maken en in deze post zal ik uitleggen hoe ik een paar van de hapjes heb gemaakt. 

Omdat ik zondag de hele dag moest werken en maandag om 1 uur mijn vriendinnen al voor de deur stonden, was het belangrijk dat de hapjes niet te veel tijd zouden kosten en vooral niet te ingewikkeld zouden zijn. Ik had een super schattig 3 laag-plateau gevonden bij de HEMA en aan de hand daarvan verzon in de hapjes. De eerste laag was makkelijk. Een fruit spiesje van banaan, kiwi en appel en wat spekjes als versiering.
Daarna besloot ik met de 3e laag verder te gaan (ik weet eigenlijk niet waarom haha), daarvoor maakte ik zalm/kruidenkaas rolletjes en avocado/gerookte kip sandwiches. Die maakte ik als volgt: 
1. Smeer kruidenkaas op de wrap.
2. Verspreid de zalm over het midden.
3. Rol de wrap op en klaar is kees :D

1. Snijd de avocado in stukjes
2. Smeer eventueel boter op de sandwich en bedek vervolgens één kant met gerookte kip en avocado.
3. Leg de andere kant er boven op en snijd in 4 stukjes.
Ik alle hapjes in afgesloten bakjes in de koelkast bewaard :)

De 2e laag heeft me het meeste werk gekost maar was ook het leukste om te maken. Cupcakes en aardbeien met chocolade dip. Bij de cupcakes volgde ik gewoon de aanwijzing van de verpakking haha, dus het leek mij niet nodig maar daar apart foto's van te maken. De aardbeien maakte ik als volgt:
1. Smelt de chocolade au ben marie in een pannetje.
2. Plaat een prikketje in een aarbei en rol deze tot de helft in de gesmolten chocolade.
3. Maak een bordje met disco dip (of iets anders) en rol de aardbei daar kort door.
4. Leg vervolgens de aardbeien op een bord en plaats deze voor een uur in de koelkast, op deze manier kan de chocolade weer hard worden.

En dit was uiteindelijk het eindresultaat:
Ik ben best trots op mijn zelfgemaakte high tea en het was ook erg leuk om te doen. Samen met mijn vriendinnen heb ik onder het genot van een kop thee de high tea opgegeten en we hebben gezellig gekletst. Ik heb ook nog een verjaardag/afscheid cadeautje gekregen: 
Een reisgids van Tokyo en een leuke kaart. Ben er erg blij mee :) 

Houden jullie van high tea? Heb je er wel eens zelf een gemaakt? 

Follow on Bloglovin

English translation: On monday I celebrated my early birthday/goodbye party for my friends from highschool. I decided to make my own high tea, but because I had to work all day on sunday, the dishes had to be easy to make. For the first layer I chose to make fruit spears and decorate it with candy. The second layer was the one with cupcakes (just made according to the package) and the chocolate strawberries. To make the strawberries you have to melt the chocolate au ben marie. than dip the strawberries in half way and roll them through the disco dip. After that you have to place the strawberries in the fridge for one hour. 
The last layer was filled with salmon/herbcheese roles and avocado/smoked chicken sandwiches. The pictures show how it's done :) I had much fun making this high tea and my friends enjoyed it as well. As a gift I got a sweet card and a travel guide for Tokyo. 
Have you ever made a high tea yourself? Do you like high tea?  

2 opmerkingen

 1. Mmmmm, dit ziet er heerlijk uit, ik krijg spontaan zin om te gaan high tea'en! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeeeerlijk! Ik vind het ook altijd super leuk om zelf een high tea te organiseren, voor vriendinnen of familie. Zo gezellig en lekker. Wrapjes met zalm vind ik ook altijd lekker om te maken!

  Liefs,

  Svenja
  www.lovinglifeiseasy.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!