Zuid-Korea - Vertrek NL en Dag 1 in Seoul

Op 4 mei 21:20 begon onze reis naar Zuid-Korea! Al jaren stond deze bestemming op mijn lijstje en nu was het eindelijk zo veršŸ˜€ 
Voor het eerst vlogen we met Korean Air en we waren onder de indruk van de hoeveelheid beenruimte, zeker 4cm meer dan bij andere maatschappijen. We hadden van te voren stoelen geboekt op de achterste rij. Dat leek ons chill want dat is een rij van 2 stoelen ipv 3. Op die manier heb je geen buurman of buurvrouw. Het enige wat even spannend was, was of de stoelen wel naar achteren konden. Toen dat bleek te kunnen waren we helemaal blij :)
Gedurende vrijwel de hele vlucht was er turbulentie maar we maakten de meest zachte landing ooit (serieus, ik dacht dat we nog steeds vlogen) op Incheon Airport om 16:45 lokale tijd. Ik was blij dat de reis zo goed was verlopen. De tijd ging best wel snel tijdens het vliegen en ik was zelfs zodanig ontspannen dat ik een film heb gekeken. 

Toen we uit het vliegveld liepen werden we begroet door stromende regen en voelden ons direct thuis. Gelukkig was het niet koud en verliep de busreis richting het hotel ook soepel. 
Na inchecken hebben we nog even wat gegeten bij een restaurantje in de straat. Daar leerden we dat bestek meestal in de la van de tafel zit, dat drinken in grote flessen komt en bedoeld is om te delen, en, dat het beleefd is om wat eten over te laten zodat de restaurant eigenaar weet dat je echt genoeg hebt gehad :) Met een voldaan gevoel en volle buiken doken we na het eten direct ons bed in. 

De voorspellingen voor de eerste dag in Seoul waren 100% kans op regen. En hoewel het in Nederland nog wel eens verrassend mee kan vallen met het weer, was dat hier in Seoul niet het gevalšŸ„² 
We besloten het dus rustig aan te doen en vanaf ons hotel naar de wijk Myeongdong te wandelen. Deze wijk staat bekend als shopping-district. We hebben dan ook veel winkeltjes bezocht vol met schattige mascottes, Korean Beauty en zelfs Kim Jong (Boom) Un telefoonhoesjes (ze durven wel hier in Seoul). Het is ook heel grappig om overal bekende Koreaanse acteurs en zangers te zien als promoters van merken of van hun eigen serie/muziek. Zo spotte ik V (Taehyung), van de K-pop groep BTS, die nu het gezicht is van Compose Coffee. 
Als je in Myeongdong bent dan is het eigenlijk een must om te eten bij Kyoja. Dit is een familie restaurant sinds 1966 met op het menu maar 4 gerechten waarvan het meest populaire de Kal-Guksu (Noodle soep). Meestal staat er een enorm lange rij voor het restaurant, vooral tijdens de lunch, maar toen wij er om 18:30 weer langs liepen was er ineens plek! Het eten was heerlijk maar we hadden ons wel (weer) een beetje verkeken op de grote van de gerechten haha! 
Na het eten hebben we nog een beetje gewinkeld en toen kwamen we bij toeval in het meest futuristische cafe/winkeltje dat ik ooit heb gezien, genaamd Style Nanda. Een verdieping stond vol met mechanische bloemen/planten en 1 tafeltje waar lipgloss werd gepromoot (heel bijzonder haha) en een andere verdieping was geheel roze en een soort Casino thema. Omdat het bijna sluitingstijd was liep er vrijwel niemand meer rond, maar overdag is het vast heel druk bezocht. 
De eerste dag kwam zo alweer op zijn einde. Jammer van de regen maar wel lekker om zo rustig op de starten en te wennen aan de stad :)

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!