Seoul Dag 5 - Paleis & Bukchon village

Vandaag hebben we het oude deel van Seoul bezocht; Bukchon Village. In de straatjes van deze wijk staan voornamelijk huizen in traditionele stijl. Deze worden ook wel Hanok genoemd. Vroeger woonde hier de aristocratie. Nadat comfort in de 20ste eeuw steeds belangrijker werd, werden veel Hanoks  vervangen door moderne huizen. Maar na de eeuwwisseling is het weer hip om in een Hanok te wonen. De huizen zijn dan ook snel in prijs gestegen en er worden nu zelfs op verzoek nieuwe Hanoks bijgebouwd. Ik vind de Hanoks mooi met allemaal details op de muren en deuren. Wel gek om er dan moderne auto’s voor te zien staan of ineens een moderne flat tussen de oude daken. 
In dit schattige cafeetje, waar je in het raamopening kon zitten, hebben we koffie gedronken. 
Later kwamen we nog een veel leuker cafeetje tegen (dat kon ook bijna niet anders want Seoul heeft vrijwel alleen maar leuke cafeetjes, maar oke). Helaas hadden we nog totaal geen trek in lunch en dus net koffie op. Maar ik heb wel wat foto's gemaakt :)
Hierna zijn we doorgelopen naar het Gyeongbokgung Paleis. Het oudste regeringspaleis uit de Joseon-tijd. Het terrein van het paleis is echt immens! Elke keer als we een opening in de muur doorliepen was er weer een nieuw onderdeel van het paleis zichtbaar. Zo druk als het in het begin was met toeristen, zo rustig was het bijna achter in de vertrekken. We hebben bijna 2 uur rondgelopen en toen moesten we ons terug haasten naar het eerste plein. Daar begon namelijk de ceremonie van de wisseling van de wacht. Leuk om te zien! (Ik heb hier een video van maar die is helaas te zwaar om te uploaden hier).
We hadden nog wel langer bij het paleis kunnen blijven, maar we wilden ook nog Insadong verkennen dus zijn we daar heen gegaan.
 
Insadong is een gezellige buurt met veel restaurantjes, kunstgaleries en antiekwinkels. Vroeger was Insadong de schilderswijk van Seoul. In de avond worden hier ook vaak optredens gegeven door amateur muziekkanten en dansers. 
We kwamen ook langs een verzamelplaats voor allerlei creative zaakjes. De eigenaren hier maken alles wat ze aanbieden zelf en vaak kun je ook aan een tafel schuiven om mee te doen met een workshop. Zo leuk!
Via de kleine straatjes naast Insadong en langs de rivier liepen we terug naar Myeongdong om daar de dag af te sluiten. 
Na het avond eten waren we vaak moe en gingen we meestal terug naar het hotel. 
Elke avond tussen 21:15 en 23:00 is er een show op tv waar we op een gegeven moment helemaal in op gingen: I-land 2. We verstaan er niks van en er is geen ondertiteling, maar toch zitten we er helemaal in haha! Inmiddels is duidelijk dat het gaat om een wedstrijd tussen allemaal meiden die strijden om een Idol te worden. Ze moeten steeds optreden en dan komen ze ofwel in het team dat het beste is (Land), of, als ze niet goed genoeg zijn, dan komen ze in het herkansing team (Ground) om zich te verbeteren. Als ze niet beter worden dan vallen ze af. Elke avond is het weer spannend hahaha!

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!