Seoul Dag 3 - Parent's Day en BTS Café

Toen we de ochtend na de wandeling wakker werden hadden we zoveel spierpijn haha! We besloten dus rustig aan te doen en wat kleine bezienswaardigheden te bezoeken waar we met de bus of metro heen konden. 

We begonnen bij de Starfield Library. Deze bibliotheek is populair door zijn mooie vormgeving. Echt zo’n Instagram hotspot haha! Maar wel mooi om even gezien te hebben. 
Vanuit de bibliotheek kwamen we per toeval langs een tempel waar aandacht werd besteed aan de feestdag van 8 mei: Parents Day. In mei is bijna iedere dag wel een feestdag in Zuid-Korea. Vroeger was 8 mei alleen Moederdag, maar dat vond de overheid oneerlijk omdat er geen Vaderdag was. Maar omdat mei al zoveel feestdagen heeft, werd besloten om Moederdag en Vaderdag samen te voegen tot Ouderdag (ofwel; Parents Day). Het is traditie dat de kinderen speciale boeketten van bloemen kopen als geschenk aan de ouders. 
De tempel was helemaal versierd met gekleurde lampionnen. Echt mooi om te zien! En het gaf ook een leuk schaduweffect op de grond.
Van de Koreaanse meneer die een foto van ons maakte kreeg ik dit speldje. Ik had toen nog geen idee dat het Parent's Day was (want geen internet) en ik heb me tot in de avond afgevraagd waar het speldje voor was. Blijkbaar is het ook een symbool voor Parent's Day en staat het voor voorspoed en geluk in de toekomst :)

Met de lunch zijn we naar het cafeetje gegaan waar BTS vroeger (voordat ze heel bekend werden) altijd lunchten. Dit had ik even opgezocht omdat we nu toch in de wijk Gangnam waren😋. Het cafeetje is van een oud koppel dat fan is van BTS en zij werken er nog steeds. het cafe hangt vol met BTS posters, kaarten, stickers enzovoort en trekt fan van over de hele wereld. Het voelde heel huiselijk omdat de eigenaren zelf tussendoor ook aan het lunchen waren. Het eten was lekker maar het hoogtepunt was dat er uit het niets een groepje binnenkwam die iemand in een kattenpak aan het filmen waren. De man (of vrouw) in het pak viel bijna om toen ze tussen de tafeltjes door liepen en toen moest het hele restaurant lachen 😂 het was echt geen gezicht, maar de filmcrew ging heel serieus verder. Iedereen werd er melig van. 
Na de lunch hebben we nog rondgelopen in Gangnam, maar dit viel een beetje tegen. De wijk bestaat vooral uit wolkenkrabbers, luxe winkels en K-Star Road. K-Star Road is eigenlijk gewoon een straat met aan de zijkant een aantal beelden van beren die zijn versierd door moderne Koreaanse kunstenaars. Elk beeld symboliseert een populaire Kpop groep. Ik heb een foto gemaakt bij de groep Girls Generation. Toen ik 17 was en Kpop net ontdekte was dit mijn favoriete meidenband😊 
De dag eindigden we bij een Koreaans BBQ restaurant. Dat was lekker maar onze kleren stonken wel echt heel erg. Daarna zijn we naar het hotel terug gegaan want onze benen waren echt op. 

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!