Tentoonstelling: Kim Sooja - Thread Roots

Voordat we op vakantie gingen naar Zuid-Korea ben ik met mama naar de tentoonstelling Thread Roots van Kimsooja in de Lakenhalen in Leiden geweest. Een Koreaanse kunstenaar, dat viel wel in lijn met de opkomende vakantie ;) We hebben een gezellige dag gehad en bespraken dat als mama met pensioen is (nu dus!) dan willen we vaker tentoonstellingen gaan bezoeken. Nou, I'm in!

Kimsooja is een toonaangevende kunstenaar die Zuid-Koreaanse tradities verweeft met thema's als migratie, bewegingsvrijheid en thuis. In deze tentoonstelling worden vooral haar kleurrijke bottari getoond. Dit zijn geknoopte bundels van Koreaanse bedspreien waarin persoonlijke bezittingen worden vervoerd door de eigenaar. De relatie tussen migratie en textiel is hier een belangrijk onderwerp. 

Het contrast tussen de kleurrijke bundels en de oude stijl van het Lakenhuis vond ik erg mooi. Hoe het licht door de ramen viel gaf een speciale sfeer. Ook de enkele bottari is een kamer was bijzonder. Het lijkt zo'n simpel kunstwerk maar hoe het is neergezet en de sfeer eromheen maakt het mooi. Ook het idee dat mensen hier hun bezittingen in vervoeren maakt het interessant. 
De witte kamer met canvassen en witte bottari geeft weer een heel andere sfeer. Heel minimalistisch. 

De tentoonstelling is niet groot maar wel de moeite waard om te bekijken :) Zeker als je een museumkaart hebt. Nog t/m 21 juli 2024 staat deze tentoonstelling in Het Lakenhuis in Leiden. 

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!