Busan Dag 1 - Zon, zee en strand

De eerste dag in Busan begonnen we bij een cafeetje waar ze heerlijke broodjes en taart verkochten. Wat heel populair is nu in Zuid-Korea, is Salted Bread. Dat zijn een soort croissantjes, maar dan van steviger deeg, met zout korrels erop. We zien ze in bijna elk cafe liggen. Nu zag ik deze met een laag chocolade erop en dat kon ik niet weerstaan, erg lekker ook met die stukjes zeezout er op :)
Nu we zo dicht bij de kust zijn wilden we natuurlijk meteen het strand bekijken. Maikel was sceptisch want die geloofde niet dat er zacht zand zou liggen. We zijn van de stranden in Japan gewend dat er voornamelijk rotsen of kiezels liggen. Maar, het Haeundae strand van Busan stelt niet teleur! Heerlijk zacht zand, blauw water en een mooie boulevard. Het was niet zo druk en we hebben ook niemand zien zwemmen, maar dat kan ook komen doordat het een maandag was. Misschien is het in de weekenden wel druk op het strand. Dat gaan we nog meemaken ;) 
We hebben lekker een tijdje op het strand gezeten. Met de zeewind was de temperatuur aangenaam en het was lekker om even te liggen in het zand. Maar niet te lang natuurlijk want we wilden Busan al wat meer verkennen. 
Eerst hebben we verder langs de boulevard gelopen. We wilden met de kleine treintjes (een populaire attractie hier) langs een deel van de kust rijden, maar toen we daar aankwamen waren helaas alle tickets al uitverkocht… ik had niet verwacht dat het zo druk zou zijn. Dat was jammer. 
Als alternatief zijn we de Busan X The Sky toren ingegaan. Deze toren is 411 meter hoog en heeft 100 verdiepingen. Het is daarmee het tweede hoogste gebouw van Zuid-Korea. 
Met een lift ga je binnen een minuut naar de 100ste verdieping. Daar heb je prachtig uitzicht over Busan en de zee. Met dit mooie weer konden we alles heel goed zien! 
Vlak bij het strand is ook een straat met allemaal snack kraampjes. Zoveel lekkere dingen! Alleen hadden we nog niet zoveel trek haha. Toch hebben we een typisch Koreaanse snack gegeten: Hotteok. Een soort gefrituurde oliebol met daarin kaas en honing. Heel lekker! 
Er zijn twee dingen waar de Koreanen heel erg van houden: koffie en kaas (en voor een bonus nr. 3: broodjes met zeezout). Op elke hoek kun je koffie kopen, meestal voor omgerekend slechts 1€. Cafés zijn vaak tot 22:00 open met koffie en taart. 
En je kunt echt overal gesmolten kaas kiezen bij gerechten en soms heb je helemaal geen keuze en krijg je het er gewoon bij haha. 

Anyway! Busan telt twee bekende stranden: Haeundae beach en Gwangalli Beach. 
In de namiddag zijn we ook nog even naar Gwangalli Beach geweest. Hier gaan we sowieso nog naar terug want het koelde nu snel af, dus het was niet meer zo relaxt. 
Elke avond koelt het trouwens snel af naar 14-16 graden. Wel lekker voor het slapen :) 
In de avond hebben we weer een pan met kip, rijstcakes, kaas, groenten en fried rice gedeeld. Het lijkt veel maar viel dit keer wel mee haha! Je kunt ook altijd zelf (gratis) bijgerechten halen bij de salade bar; kimchi, koolsla, soep, augurk ect. Echt lekker! 
De dag sloten we af in een cafe/bar waar we op zitzakken hebben gerelaxt met een drankje. Een goed begin van onze week in Busan!

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!