Seoul dag 2 - Wandeling langs de stadsmuur

Na een dag slenteren door de winkelstraten besloten we om vandaag de drukte achter ons te laten voor een hike langs de stadsmuur van Seoul. Het weer was nog steeds niet super, 15 graden en af en toe een kleine bui, maar we hadden zin om te wandelen en wat van de natuur te zien. 
De totale route langs de stadsmuur is 18,5 km. In een reisgids stond een stuk aanbevolen van 4,5 km waarbij stond beschreven dat het “relatively easy” zou zijn. Vol goede moed begonnen we na het ontbijt aan de tocht, maar die bleek al snel wat uitdagender dan gedacht. Vooral het aantal traptreden was bizaršŸ˜…! Dit was eerder sporten dan een relaxte wandeling! 
Het wandelpad klom zo snel omhoog dat we na 750 meter (trap)lopen al op de top van de Bugaksan berg waren aangekomen. 342 meter hoogte gaf de steen aan. Het was even doorzetten, maar het uitzicht en de voldoening maakte alles goed. 
Gelukkig liep het pad vanaf dit hoogste punt vooral naar beneden door de bossen, en kwamen we al snel langs Ć©Ć©n van de vier poorten waar vroeger de wacht werd gehouden. Deze poorten worden nu netjes bijgehouden waardoor de schilderingen mooi blijven. 
Na ongeveer 2km heuvel-op-heuvel-af wandelen vonden we dat het tijd was voor lunch. In Bukjeon Village vonden we een gezellig cafeetje met allemaal lekkere cake en koffie. Bukjeon Village is trouwens Ć©Ć©n van de vele dorpjes die ook wel “mural village” worden genoemd. Ze zijn namelijk na de oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea gebouwd tegen de stadsmuur aan. De straatjes zijn dus allemaal behoorlijk stijl :) maar wel sfeervol. 
Na de lunch pakten we vol nieuwe energie de wandeling weer op en liepen al zigzaggend en op-en-neer verder langs de muur. Een volgende stop was het Naksan park. Niet heel bijzonder maar we hadden wel uitzicht op de Bugaksan! Toch best indrukwekkend dat we een paar uur eerder daar nog op de top stondenšŸ¤© 
De laatste stop van de wandeling was Ihwa Mural Village. Een dorpje van slechts enkele straten waar veel Koreaanse dramas zijn opgenomen. De cafeetjes en winkeltjes waren allemaal zo schattig! Met kunst en gekke voorwerpen en beelden. Hier hebben we even pauze genomen en een drankje gedaan. 
Daarna waren onze benen wel behoorlijk moe dus hebben we de metro gepakt naar Myeongdong (waar we gisteren ook waren). 
Inmiddels was het alweer etenstijd (wat vervelend) dus kozen we een restaurantje uit in Myeondong. Het was weer een gokje want we begrepen de menukaart niet helemaal haha, maar het kwam er dus op neer dat je kiest voor kip met kaas en een aantal extra ingrediĆ«nten. Dit komt vervolgens in Ć©Ć©n (indrukwekkend) grote, hete pan op tafel waar je dan samen uit kunt eten. In ons gerecht zat: kip, rijstcakes, noodles, mozzarella en kool. Ik blijf mij verbazen over hoe groot de porties zijn, dat is zo anders dan in JapanšŸ˜‚ godzijdank was het gerecht om te delen en dit keer hebben we heel wijs ook maar 1 fles bier besteld haha! 

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!