Mijn favoriete Instagram accounts van dit moment

Wauw nu alweer een bericht van Eva!? Jazeker! Ik probeer mijn leven op het gebied van bloggen te beteren en heb een lijstje gemaakt van onderwerpen waar ik de komende dagen over kan gaan schrijven. Ook ga ik een soort schema maken met tijdsloten waarin ik blog. Op die manier hoop ik minder te orden afgeleid. Nu heb ik bijvoorbeeld zo'n 1,5 uur aan dit artikel gewerkt en ik had een wekker van 2 uur tijd gezet. In deze 2 uur mag ik van mezelf even niks anders doen dan bloggen en het lijkt te werken want dit artikel is nu af zonder dat ik tussendoor andere dingen gedaan heb. Nu nog zien of ik het ook vol kan houden.   
Op mijn blog ben ik dan misschien niet zo actief geweest de laatste tijd, op Instagram wel en daar volg ik een aantal inspirerende meiden. De accounts van deze meiden deel ik in dit bericht. Wie weet kennen jullie ze nog niet en raken jullie ook geïnspireerd. Nieuwe accounts ontdekken is altijd leuk toch?

Jeanne Damas - @Jeannedamas
Jeanne is een echte Parisienne. Ze is van mijn leeftijd maar het voelt alsof ze ouder is. Jeanne lijkt heel goed te weten wie ze is, waar ze voor staat en wat ze wil in het leven. Naast het feit dat ze model is, heeft ze ook een eigen kledingmerk genaamd Rouje en kwam afgelopen oktober haar eerste boek uit waarvoor ze verschillende Parijse dames interviewde. Over “girl boss” gesproken.
Ik ben haar account in eerste instantie gaan volgen omdat ik haar kledingstijl heel tof vindt, maar ze is als persoon ook interessant en zelfs een beetje mysterieus. Ik vind het heel tof dat ze haar eigen weg kiest en bijvoorbeeld net zo lief een goed boek leest als naar een feest gaat. Haar Instagram heeft een hele relaxte uitstraling en is zeker niet perfect geordend. Ze deelt van alles wat;  van eigen outfits, bloemen en kunst tot mooie luchten van haar appartementje in Parijs.
Een aanrader voor iedereen die van mode en Parijs houdt.
Romy Boomsma - @romyboomsma
Romy is de vrouw van Arie Boomsma. Ik had geen idee van haar bestaan totdat een vriendin van Instagram mij naar haar account verwees. Romy is een knappe moeder van twee kinderen waar ze fulltime voor zorgt. Daarnaast schrijft ze sinds kort ook een column voor Vogue over het moederschap en haar kijk op het vrouw zijn anno 2019.
Romy heeft naar mijn idee een hele toffe en originele kledingstijl en ze deelt regelmatig outfits in haar Instagram Stories. Ze verwijst daarbij ook naar leuke vintage merken en waar ze haar kleding koopt. Daarnaast zie je op haar account foto's van interieur, haar gezin en kunst. 
Wat ik ook leuk vind is dat ze alles in het Nederlands schrijft en het hele Instagram leven niet zo serieus neemt. Aan het begin van december kondigde ze aan dat ze de laatste maand van 2018 geen gebruik zou maken van Instagram maar alle focus op haar gezin en familie wilde leggen. Ze verwijderde de app van haar telefoon en downloadde hem pas weer in januari 2019. Daar heb ik echt respect voor! 

Mary Josie - @josiefromspace
Josie ken ik uit het bloggerswereldje, naja, kennen is een groot woord. Ik ken haar namelijk niet persoonlijk maar volgde haar blog voor een lange tijd. Josie blogt nu helaas vrijwel niet meer, maar op Instagram is ze erg actief. Naast dat ze sinds twee weken een super schattig corgi hondje heeft, houdt Josie zich veel bezig met self-care, veganistisch eten en astrologie. Haar account is heel goed onderhouden en er wordt duidelijk veel tijd gestoken in het maken van foto's, de tekst die erbij komt en het behouden van één kleurenthema.  
Ik vind het leuk om haar te volgen omdat ze vaak vegan recepten deelt en tips geeft over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.  
Kristine Ullebø - @kristineullebo
Kristine ken ik ook uit de bloggerswereld maar alleen van foto's omdat haar blog volledig in het Noors is. Op haar 13e begon Kristine met bloggen. Ze plaatste elke dag minstens twee berichten en maakte foto's van haar outfits en alledaagse activiteiten. Daarmee was ze één van de eerste en nu één van de grootste bloggers van Noorwegen. Je zou kunnen zeggen dat ze inmiddels een BN'er in eigen land is. Ze wordt gevraagd voor radio en tv en heeft daarnaast ook een modellen carrière. 
Tegenwoordig blogt Kristine nog steeds bijna elke dag, maar ze is ook erg actief op Instagram. Ondanks dat alles in het Noors is vind ik het leuk om haar te volgen. Ze heeft een prachtig appartementje waar ze vaak foto's van plaatst en draagt graag vintage kleding. Haar foto's zijn vaak echte momentopnames van haar leven; een bewogen foto snel gemaakt in de spiegel, een foto van een feestje met slecht licht, een snelle outfit foto waarbij maar de helft van de outfit te zien is, en zo voort. Dit geeft haar account een echtheidsfactor, eentje die op veel gepolijste accounts ver te zoeken is. 
Not Buying New - @notbuyingnew
De dame achter dit account houdt haar eigen identiteit vrij anoniem. Nergens staat haar naam vermeld en op de meeste foto's is geen gezicht te zien. Hiermee legt ze de focus echt op datgene waarvoor ze haar account heeft opgezet: haar volledig tweedehands garderobe waar ze geen tot weinig stukken aan toevoegt. 
Op Not Buying New staan voornamelijk outfits die de dame achter dit account dagelijks draagt. Nu zal je misschien denken dat je met één garderobe, waar vrijwel nooit wat nieuws aan toegevoegd wordt, op een gegeven moment alle outfit combinaties wel gehad hebt. Ze blijft mij echter verbazen met haar creatieve kijk op kleding! Elke dag komt ze weer met een nieuwe kledingcombinatie die totaal anders is dan de dag ervoor. Hiermee hoopt ze andere mensen te inspireren om ook minder kleding te kopen en creatief om te gaan met de kleding die in je kast hangt. 
Naast outfits komt er op het account Not Buying New ook regelmatig een challenge voorbij en geeft ze tips over het vermaken van oude kledingstukken en waar je rekening mee moet houden als je tweedehands shopt. Ik heb zelf afgelopen maand meegedaan aan de 10x10 Challenge waarbij je 10 dagen lang met slechts 10 kledingstukken (inclusief 2 paar schoenen en een jas) elke dag een nieuwe outfit dient te bedenken. Het was heel leuk om te doen en liet mij inzien dat een kledingstuk zo heel gevarieerd gedragen kan worden😁. 


Welke Instagram account volgen jullie op dit moment graag?
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe accounts om te volgen !

2 opmerkingen

  1. Leuk om zo nieuwe accounts te leren kennen. Op Jeanne Damas na, kende ik ze nog niet. Ik volg graag Paris in four months en lapetitevannetaise.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Paris in four months ken ik ook! Dat is echt een leuk account inderdaad. Lapetitevannetaise ken ik nog niet, die ga ik eens opzoeken :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!