Lente MoodboardAfgelopen week mochten we alvast een paar dagen proeven van de lente en genieten dat dat was! Het leven leek letterlijk op te lichten en het deed iedereen zo goed. Helaas was het maar van korte duur en zijn de dagen nu weer grijs en regenachtig. Niet gek voor een begin maart, maar het maakt het verlangen naar het echte begin van de lente wel extra strek.

Ik ben al een paar weken plaatjes aan het verzamelen op zowel Pinterest als Tumblr ter inspiratie voor de lente. Dit doe ik niet alleen omdat ik van mooie afbeeldingen houd, maar ook omdat het helpt met de indeling van mijn garderobe voor het komende seizoen.Vanmiddag heb ik bijvoorbeeld al een aantal dingen uitgezocht en op United Wardrobe te koop gezet omdat deze items niet passen bij mijn kledingvisie voor komend seizoen, denk bijvoorbeeld aan een neon roze blazer. Daarnaast heb ik met mezelf de afspraak gemaakt om in in ieder geval t/m de zomer alleen nog tweedehandskleding te kopen (met uitzondering van ondergoed, want dat vind ik niet zo fris anders haha) en eerlijke kleding. Morgen ga ik met een vriendin naar de Ijhallen, één van mijn favoriete markten voor tweedehandskleding. Omdat ik niet in het wilde weg kleding wil gaan kopen heb ik deze collage ook gemaakt zodat ik weet wat ik mooie kleuren vindt en welke kledingstukken vaak terugkomen in de outfits die ik opsla. De volgende kenmerken komen duidelijk naar voren in de collage:

🌙 Bruine tinten 
Ik vind bruin echt een prachtige kleur voor kleding en het past bij zowel lente, zomer als herfst. Ideaal dus om mijn kledingkast mee uit te breiden. Op dit moment heb ik geen enkel bruin kledingstuk in mijn kast, maar zojuist heb ik op United Wardrobe een mooie bruine flared broek gekocht. Op de markt morgen ga ik op zoek naar een bruin tasje, bruine blazer en eventueel een highwaist bruine nette broek. 

🌙 Wit 
Zoals op de collage ook duidelijk te zien is worden de meeste bruine kledingstukken gecombineerd met witte blousejes, vesten of shirts. Dit staat zo heerlijk zomers! Een wit vest en shirt heb ik al maar een leuk wit blouseje dat niet heel zakelijk hoop ik morgen ook te vinden. 

🌙 Minimal style
De outfits die ik opsla zijn vrijwel allemaal minimalistisch met weinig drukke prints. Dit doe ik al jaren en toch koop ik af en toe in een impuls nog een shirt of blouse met een print erop. Zo'n blouse draag ik dan direct weinig en dat is eigenlijk zonde. Iets om te onthouden dus!

🌙 Boeken
Dit heeft niet met kleding te maken maar wel met mijn levensstijl. Tot afgelopen week las ik vrijwel elke dag en dat was echt heerlijk. Nu is het er even niet van gekomen de afgelopen dagen omdat ik weer meer op mijn mobiel en laptop zat. Zonde! Het lezen maakt je hoofd zoveel rustiger dan de hele tijd naar een scherm staren. Bovendien gaat de tijd minder hard en besteed je het naar mijn idee ook beter. Nog iets om te onthouden!

🌙 Bloemen
Ik heb iets met bloemen de laatste tijd. Als decoratie, op afbeeldingen, in het wild, en als inspiratie voor mijn eigen illustraties. Bloemen hebben wat elegants en kunnen een ruimte in één klap iets extra's geven. Ze blijven me fascineren. 

Waar inspireert jullie deze dagen?  

1 opmerking

  1. Wat een mooi moodboard! Zo leuk om inspiratie op te doen op Pinterest! Ik hou wel van de minimal style.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!