Een extra lang weekend

Vandaag is de laatste dag van een vierdaags weekend waar ik ontzettend van heb genoten. Normaal gezien is mijn weekend al drie dagen omdat maandag mijn vaste parttime dag is, maar deze week kwam er een dag bij vanwege 5 mei. Ook deze feestdag valt dit jaar in het water, wat echt zonde is aangezien het dit jaar 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Toch probeer ik, net als gisteren tijdens dodenherdenking, er wel echt bij stil te staan. Koning Willem Alexander had het er in zijn speech over dat wij dit jaar ook een deel van onze vrijheid voor een bepaalde tijd (hebben) moeten inleveren. Dat deed me beseffen dat als het voor ons soms al moeilijk is om met de Corona-maatregelen te leven, het tijdens de oorlog nog zoveel zwaarder moet zijn geweest. Het is natuurlijk verder totaal niet met elkaar te vergelijken, maar het deed me wel wat.


Dit weekend heb ik geprobeerd extra te genieten van alles en het te waarderen. Zo hebben we 2 dagen heerlijk gewandeld en zo nieuwe straatjes in Haarlem ontdekt, heb ik een vriendin in Gouda opgezocht die daar al sinds het begin van de maatregelen alleen in haar studio zit en vrijwel niet buiten komt, hebben we zelf sushi gemaakt, EN ben ik weer zoveel mooie bloemen tegengekomen. Ik ben benieuwd hoe jullie deze dodenherdenking en Bevrijdingsdag hebben ervaren. Let me know!

4 opmerkingen

 1. Heerlijke dagen heb je beleefd. De sushi ziet er erg lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ik kan echt genieten van de rust en dat alles nu in bloei staat :)

   Verwijderen
 2. Mooi dat je er juist meer van hebt genoten. Ik probeer nu ook echt bewust stil te staan bij de dingen die ik wel weer kan doen, in plaats bij alles wat we nog niet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat werkt veel beter dan de hele tijd sip zijn over de dingen die we missen. Dat komt volgend jaar wel weer allemaal :)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!