De transformatie van onze tuin + decoratie inspiratie

18 april begonnen we met een klus die al een hele tijd op de planning stond: het verbouwen van de tuin. We hebben best een grote tuin maar door de kleine stenen groeide het onkruid als kool. We hebben wat dat te gaat niet echt groene vingers en de afgelopen jaren de tuin dan ook erg verwaarloosd. Daardoor konden we er nooit echt van genieten.
Eind 2019 hadden we al het plan om dit voorjaar de tuin aan te pakken en doordat het corona-virus ervoor zorgde dat we vrijwel geen afspraken hadden, ging het allemaal sneller dan gedacht. Nu, een maand later, is de tuin zo goed als af en we zijn er ZO blij mee! Wat nog rest is het decoreren van de veranda en het plaatsen van bloembakken. Ook willen we wel graag een nieuwe tuinset, maar dat is best duur dus ik verwacht dat we daar pas volgend jaar in zullen investeren.

Iedere week heb ik foto's gemaakt van het verbouwproces en het lijkt me leuk om deze met jullie te delen (en om later zelf terug te zien natuurlijk). Dus bij deze:

 Het weekend van 18 april begonnen we met het weghalen van alle stenen. Vooraf had ik nog snel een foto gemaakt van hoe de tuin er oorspronkelijk uit zag (links). Zo'n 4 uur later was het één grote zandbak en stond er voor buiten een laadbak vol met stenen.
 De week die daarop volgde kwam de vriend van Maikel's moeder met zijn collega de veranda bouwen. Ik ben erg blij dat we dit project uit handen hebben gegeven. Ze zijn er 2,5 dagen mee bezig geweest en het resultaat is geweldig!
Dat weekend, van 25 april, was het tijd om de nieuwe stenen te leggen. Een behoorlijk zware klus waar ik zelf niet bij kon helpen. De stenen zijn 60x60 cm en wegen zo'n 30 kilo per stuk. Terwijl de mannen zich in het zweet werkte, zorgde ik voor de lunch.
Meteen al toen de eerste stenen lagen zag het er zo goed uit!
 Het weekend van 2 mei werden ook de stenen onder de veranda gelegd. De tuin begon toen steeds meer vorm te krijgen.
In het midden van de tuin wilden we kunstgras leggen. De reden dat we hiervoor hebben gekozen in plaats van echt gras is het onderhoud dat je aan echt gras hebt. Zoals ik al zei hebben wij geen groene vingers, dus met echt gras zou het na een half jaar waarschijnlijk helemaal overwoekerd zijn haha!
4 mei kozen we kunstgras uit en in het weekend van 9 mei lag het op zijn plek, maar nog niet op de goede manier. Dat weekend werd vooral gewerkt aan de afwerking van de stenen en de border. Zoals je op de foto links kunt zien ligt het kunstgras een stuk verder naar rechts dan op de rechter foto. De rechter foto is afgelopen weekend gemaakt toen het kunstgras is bijgesneden en vastgelegd. Ziet het er niet ongelooflijk strak uit!? We zijn er zo ontzettend blij mee. Vooral omdat we deze zomer toch in Nederland doorbrengen. Nu kunnen we tenminste corona-proef genieten haha!

Zoals jullie kunnen zien is de tuin nu mooi, maar wel nog een beetje kaal. Vooral de veranda. Daarom heb ik de afgelopen dagen Pinterest afgespeurd voor inspiratie en daar kwam het volgende uit:
*alle foto's zijn van Pinterest
Een hangstoel, kacheltje, lampjes, groene planten aan het plafond van de veranda en mooie bloembakken met kleurrijke bloemen in de tuin, zachte kussens, dekentjes en bijzettafeltjes met kaarsen 💛 We gaan het helemaal gezellig maken de komende tijd! Als de decoratie hangt zal ik opnieuw een blogpost maken van het resultaat. Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne avond! Xx

2 opmerkingen

  1. De tuin ziet er prachtig uit! Mooie die veranda, daar ga je zeker van genieten. Wij zijn ook bijna klaar met de tuin. Wat een werk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaa we zijn zo blij met het resultaat! :D en op Insta zie ik dat jullie tuin ook echt mooi wordt! Het is veel werk, maar dan heb je ook wat ;)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!