4 Toffe (Vintage) Instagram Shops

De laatste 2 a 3 jaar vind ik het steeds leuker om tweedehands of vintage te shoppen. Het vinden van een uniek kledingstuk is zo tof! Maar ook tweedehandskleding van merken als Zara en H&M vind ik leuk om te kopen. Deze stukken zijn vaak nog in prima staat en het voelt goed om ze een tweede leven te geven. Natuurlijk shop ik ook nog wel bij de fast-fashion winkels, maar een stuk minder dan voorheen en de stukken die ik daar koop vind ik oprecht heel leuk en draag ik dan vaak jaren.


De eerste keer dat ik met tweedehandskleding shoppen in aanmerking kwam was op de Ijhallen markt in Amsterdam. Dit is nog steeds één van mijn favoriete plekken om tweedehandskleding te scoren. Er staan veel jongeren met hun kleding en de sfeer is er heerlijk. Daarna kwamen apps zoals United Wardrobe en Vinted in de populariteit. Een tijdje heb ik hier zelf ook kleding op verkocht, maar de community vind ik niet altijd even leuk. Veel mensen proberen kledingstukken echt voor een prikkie te kopen en zeker als een kledingstuk nog in prima staat is kan ik mij daar aan ergeren. Ik snap de sport van afdingen, maar biedingen van 1 of 2 euro slaan gewoon nergens op. Op de markt gebeurt dit natuurlijk ook, maar daar kan je goed onderhandelen en vaak maken mensen ook nog gezellig een praatje met elkaar. Online is het natuurlijk veel makkelijker om gemene opmerkingen te maken in een review of iemand zijn kleding af te kraken. Ook heb ik meerdere malen gehad dat ik iets kocht waarvan de verkoper beweerde dat het in prima staat zou zijn, maar het uiteindelijk vol vlekken of zelfs gaten zat.... Jammer vind ik dat.

Vorig jaar kwam ik via de Instagram van Romy Boomsma (geweldige vrouw) terecht bij een dame die een eigen website heeft waar ze vintage verkoopt. Echt mooie vintage in een boho sfeertje. Ik was direct verliefd op de unieke stukken en zo geïnspireerd door haar Instagram feed. Sindsdien ben ik steeds weer op zoek naar nieuwe Instagram pagina's waar mensen hun vintage vondsten aanbieden of promoten. De kleding is vaak wel wat duurder, maar dan heb je ook wel echt mooie stukken EN een eerlijke, goede service. Mijn 4 favorieten Insta-webshops van dit moment heb ik voor jullie op een rijtje gezet:

 Moonshine Vintage (@lina.moonshinevintage)

Moonshine Vintage is opgericht door Lina Hamer. Ze begon haar webshop uit liefde voor het verzamelen van unieke, tijdloze en hoogwaardige kledingstukken. Alle vintage stukken in de collecties worden zorgvuldig uitgezocht door Lina zelf en haar vriend Luka. Ze willen met dit label bijdragen aan een duurzame levensstijl en kledingstukken verkopen die een leven lang meegaan. 
Naast de verzamelde vintage stukken heeft hebben ze ook een collectie riemen die ze zelf maken en die perfect passen bij de lange western en bohemian jurken uit de webshop.  

Lina's Instagram heb ik dus ontdekt via Romy Boomsma. Haar Instagram feed is echt een droom, zo inspirerend. De kleding ligt wel een beetje buiten mijn budget, maar wie weet dat ik mezelf ooit een toffe western blouse cadeau doe. 

 Tess Vintage Finds (@tessvintagefinds  

Tes verkoopt haar toffe vintage interieur vondsten alleen via Instagram en heeft dan ook geen website met verdere informatie. Ze woont in Amsterdam en je kunt bij haar op afspraak je aankoop ophalen, of ze kan het versturen. Verder kan ik niet veel vertellen over haar  Instagram webshop behalve dat er mooie dingen op staan. Veel items doen me denken aan de spullen die vroeger bij mijn oma in huis stonden <3 Leuk voor als je je huis een make-over wilt geven. 

 Heart in Hard Clothing (@heartinhard)

Pauline Ann is een Nederlandse die samen met haar gezin op dit moment in Frankrijk woont. Heart In Hard is geen vintage webshop maar de kleding die Pauline Ann samen met haar moeder zelf maakt kan wel heel goed gecombineerd worden met vintage kleding. Bovendien vind ik de reden achter de webshop zo mooi dat ik het met jullie wilde delen. Een deel van de opbrengst van de verkochte kleding gaat namelijk naar gezinnen die financiële steun nodig hebben bij vruchtbaarheidsbehandelingen of adoptie. 
Pauline zelf kan geen kinderen krijgen maar heeft inmiddels een prachtig dochtertje van een draagmoeder in Amerika. Zo is ze op het idee gekomen om andere gezinnen die in een soortgelijke situatie zitten als zij te steunen. Het hele verhaal is te zien via de link die Pauline in de bio van haar Instagram deelt. 

Net als Tess heeft Pauline geen webshop en verkoopt alleen via Instagram. Ze heeft ook geen vaste collectie maar maakt van de stoffen die ze op dat moment in huis heeft riemen en flared broeken op maat. De printjes zijn enorm vrolijk en ik zit er zelf over te denken om een flared broek te bestellen binnenkort. 

Selected Vintage (@Selected_vintage_)

Last but not least! Christine verzameld pre-loved treasures uit Parijs, Londen en Antwerpen die ze vervolgens via Instagram en haar webshop verkoopt. In haar webshop heeft ze voor ieder wat wils; jurken, schoenen, jasjes, blousejes. Je kunt zelfs een omschrijving geven van een item dat je nog graag wilt hebben en dan gaat ze tijdens één van haar reisjes daar naar op zoek. 
Bij Christine heb ik laatst nog een geweldig vintage jasje gekocht! Ik vind haar stijl zo tof en ze is enorm aardig en service gericht. Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik wat bij haar koop ;)


Shoppen jullie graag vintage? Zo ja, waar? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe webshops!

2 opmerkingen

  1. Ik hou ook van vintage, maar gebruik het meer als decoratie omdat het vaak kleine maatjes zijn. Maar het zoeken naar een uniek item vind ik geweldig om te doen. Mooi lijstje dat ik ga onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leukk! Ja als decoratie kan natuurlijk ook heel leuk zijn.

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!