Pasen 2020, anders maar toch gezellig

 Dat 2020 een uitzonderlijk jaar is drong afgelopen weekend voor het eerst echt tot me door. De gevolgen van het Corona virus kwamen vrijdagmiddag namelijk ineens heel dichtbij doordat de vriend van mijn moeder werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij ligt op de Corona-afdeling aan de antibiotica en met een zuurstof masker, maar het gaat gelukkig langzaam aan een beetje beter. We hopen dat hij in de loop van komende deze week weer naar huis mag.

Ook besef ik mij steeds beter dat alle feestdagen van dit voorjaar in het water vallen. Ik wist dit natuurlijk wel, maar het drong nog niet echt tot me door. Tot afgelopen week. Pasen vieren we eigenlijk altijd met de familie samen. We spreken dan af bij één iemand thuis en gaan uitgebreid brunchen. Dit jaar kan dat natuurlijk niet, maar we wilden toch iets doen om samen Pasen te kunnen vieren. Mijn neef kwam daarom met het geniale idee om brunchpakketjes samen te stellen en deze langs alle ooms en tantes te brengen. Als iedereen zijn brunchpakketje in huis zou heeft, was het idee om met zijn allen op Zoom samen te komen en zo toch samen te kunnen brunchen. Iedereen was direct mega enthousiast!


Best een hele opgave om voor 20 man brunchpakketjes samen te stellen, dus boden mijn nichtje Lisa, mijn broertje Joost, en ik ons aan om neef Jasper te helpen. En zo stond ik gisterenochtend om 8:00 een fruitsalade klaar te maken.
 Bij de Action hadden ze schattige bakjes met Paas-patroon. Het zag er direct heel gezellig uit. 
 Rond 9:00 reden Maikel en ik naar Jasper om de fruitsalade af te leveren. Hij bleek echter nog wel wat hulp te kunnen gebruiken met het samenstellen van de pakketjes, dus bleven we. Even later kwam ook Joost zijn deel van de brunch brengen en ons helpen (uiteraard hielden we allemaal afstand voor zover dat mogelijk was). Rond 10:00 waren we klaar en kon Jasper met zijn auto beginnen aan de afleverronde. 
 Terwijl Jasper zijn ronde door Amsterdam, Heemstede, Beinsdorp, Haarlem, Hillegom en Zandvoort deed, dekten wij thuis de tafel. Op het menu van de brunch stond het volgende:
🐣 Verse Ju d'orange 
🐣 2 verse croissants
🐣 2 eieren
🐣 2 kaneel broodjes (cinnamon rolls)
🐣 2 broodjes rosbief met truffelmayonaise 
🐣 2 sandwiches met zalm en avocado-spread 
🐣 2 sandwiches met ham, kaas en sla
🐣 Een bakje fruitsalade
🐣 Een stuk chocolade taart
 In de koelkast hadden we nog een fles prosecco liggen. Daarmee konden we mooi een soort Mimosa's maken. 
 Om 12:00 had iedereen zijn brunchpakketje binnen en kwamen we samen op Zoom. Het was één grote chaos haha, maar wel erg leuk om elkaar zo te kunnen zien. Zelfs René (de vriend van mam) kwam heel even online om te zwaaien. Dat was een emotioneel moment.
We kregen het voor elkaar om samen te proosten en daarna is iedereen gewoon lekker gaan eten. Met het geklets op Zoom op de achtergrond leek het net alsof we toch met zijn allen aan tafel zaten.
 Ondanks dat het anders was dan andere jaren vond ik het een geslaagde Paasdag. Ik ben zo dankbaar voor de familie en dat we zo close zijn dat we zelfs in moeilijke tijden er het beste van maken💕 Ik hoop dat jullie ook allemaal een mooie Pasen hebben gehad ondanks alles wat er nu in de wereld gebeurd.

VROLIJK PAASFEEST!

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!