Twee nieuwe tekeningen (+ proces foto's)

 Sinds de Corona-crisis is uitgebroken heb ik weer meer tijd voor mijn hobbies. Niet alleen in het weekend maar ook na werk vind ik het weer heerlijk om te tekenen. Het is inmiddels al meer dan een half jaar geleden dat ik echt voor mijn plezier tekende. Nu heb ik het gevoel weer helemaal gevonden! Ik denk ook dat het helpt dat we vrijwel geen afspraken hebben en daardoor voel ik ook geen druk om mijn hobbies te verdelen over die enkele paar vrije uurtjes in de week. Nu kan ik op een zondag als vandaag gewoon EN bloggen EN tekenen EN lezen. Heerlijk is dat!

Wat ik heb geleerd sinds de laatste keer dat ik tekende is dat ik niet hoef te haasten en mezelf ook niet moet bewijzen. Liever een week doen over een tekening en dat deze dan mooi wordt, dan proberen iedere avond wat geweldigs te leveren. Als mensen me dan traag vinden werken of bloementekeningen saai vinden is dat hun probleem en niet die van mij haha.
Ik merk dat dit ook veel bijdraagt aan het plezier van het tekenen, ik doe het nu echt voor mezelf. Over beide tekeningen die ik vandaag met jullie deel heb ik ongeveer 4 dagen gedaan (per tekening). Ik werkte er na werk ongeveer een uurtje aan en dat was prima. Tijdens het proces heb ik verschillende foto's gemaakt en het leek mij leuk om deze vandaag met jullie te delen. Zo zie je ook hoe een tekening op papier komt.


Hierboven het resultaat van de eerste tekening: de narcissen. Deze bloemen staan voor mij echt als symbool van de lente. Als ze eind februari opkomen dan wordt ik daar altijd zo blij van. Achter ons huis staat ook een heel veld vol en dat was de inspiratie voor deze tekening.
1. Eerst grove lijnen schetsen met potlood om deze vervolgens in te vullen met fineliner. 
 2. Met de fineliner breng ik ook direct de details aan, ik neem voor ieder blad ruim de tijd. Ondertussen durf ik niet te gummen omdat het me al te vaak is overkomen dat de fineliner nog niet droog is en er dan vegen ontstaan. 
 3. Tadaa! De zwart-wit versie is klaar. Ik vind dit ook altijd mooi, maar bij bloemen hoort gewoon kleur om het levendiger te maken. 
 4. Eerst selecteer ik de potloden die ik wil gebruiken en daarna ga ik ook met het inkleuren weer rustig te werk, blad voor blad. Wanneer alles is ingekleurd is de tekening klaar en plaats ik hem op Instagram ๐Ÿ˜Š Deze heb ik overigens ook als kaart verstuurd naar een kennis. 

๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ
 1. Het tekenen van bloemen bevalt me goed en na werk afgelopen dinsdag wilde ik, ondanks dat ik best moe was, beginnen aan een nieuwe tekening. 
Het begint allemaal met simpele schetsen van cirkels, dat zijn de hulplijnen voor de bloemen. Daarna begin ik per cirkel de kern te tekenen en daarna de bloemblaadjes. In dit geval pak ik al snel de fineliner erbij omdat dit geen lastig ontwerp is en er weinig potlood aan te pas komt. 
 2. Bijna alle bloemen zijn getekend. Dit is inmiddels 2 avonden later ;)
3. En ook hier mocht kleur niet ontbreken. Ik hield het simpel, gewoon dezelfde kleur voor alle bladeren. 
4. Het resultaat! Niet zo speciaal als de Narcissen maar nog steeds een leuke tekening vind ik zelf. 

Gisteren ben ik begonnen aan weer een nieuwe tekening. Ook met bloemen, maar dit keer vergezeld door twee mensen. Als deze af is zal ik hem weer delen samen met de procesfoto's. Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne zonnige zondagmiddag! Geniet er van ๐ŸŒž๐ŸŒž

4 opmerkingen

 1. Fijn he dat er nu de rust en ruimte is om dit soort dingen weer te doen - alleen maar omdat de buitenwereld verder stilstaat. Fijn dat je je oude hobby weer hebt kunnen oppakken. Ik vind je tekeningen erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa in het begin was het heel onwennig maar nu vind ik het best wel lekker en het wend ook snel :)

   Verwijderen
 2. Hele mooie tekeningen. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!