9 dingen die ik wil gaan doen als de corona-maatregelen worden opgeheven

Een aantal dagen geleden las ik op de blog van Jennie een lijstje van alle dingen die zij wilt gaan doen zodra de maatregelen voor het Coronavirus worden opgeheven. Dit vind ik een leuk idee, want ik denk dat het een positief gevoel geeft om dingen op te schrijven waar je naar uitkijkt. Het voelt eigenlijk een beetje als hoe je vroeger uitkeek naar je verjaardag, of naar de zomervakantie.
Zelf heb ik 9 dingen opgeschreven die mij als eerste te binnen schieten als ik denk aan de tijd na de corona-maatregelen. Wellicht wordt de lijst nog langer met de tijd, maar tot nu toe staan er de volgende punten:


1. Een kleding/rommelmarkt bezoeken
In mijn vorige blogpost schreef ik dat ik in januari voor het laatst de Ijhallen markt heb bezocht en ik kan niet wachten om er weer heen te gaan. Lekker rondsnuffelen tussen alle kramen en mooie dingen voor leuke prijsjes op de kop tikken. Ook wil ik van de zomer (als het dan alweer mag) een eigen kraam huren met een vriendin om spullen te verkopen. We hebben allebei onze kledingkasten weer uitgezocht en hebben genoeg om een kraam mee te vullen.

2. Uit eten, uit lunchen, koffie dates, terrasjes bezoeken
Hier hoef ik weinig aan toe te voegen denk ik haha. Ik heb zo'n zin om weer lekker in de weekenden in de stad te lunchen of bij te kletsen onder het genot van een goede latte macchiato. En straks tijdens de lange zomeravonden een wijntje op het terras. Het is altijd een luxe geweest om dit te kunnen doen, maar nu kijk ik er extra naar uit.

3. Naar de sportschool 
Het heeft even geduurd en ik had het niet verwacht, maar ik begin de sportschool te missen. In het begin vond ik het wel lekker dat alle vestigingen dicht gingen. Dan voelde ik tenminste niet de druk om te gaan en zeker omdat ik net was begonnen aan een nieuwe baan gaf dat wat extra rust.
Maar nu begin ik het toch wel te missen. Vooral de crosstrainer. Vaak stond ik daar dan zo'n 40 minuten zonder nadenken op te trainen terwijl ik naar TLC keek. Ontspannen en sporten tegelijk.

4. Ijs halen bij Garrone 
Mijn favoriete ijssalon is net als alle andere horeca gelegenheden gesloten en zeker nu het zulk heerlijk weer is zou ik graag langs gaan om een ijsje te halen. Zelfs al moeten we straks weer in lange rijen staan, dan nog kijk ik er naar uit.

5. Naar het strand
In principe zouden we naar het strand kunnen gaan, want volgens mij zijn die alleen in de weekenden afgesloten. Maar het voelt niet goed om dat te doen op dit moment. Ik denk ook dat ik er niet echt van kan genieten nu. Dus als we straks allemaal weer mogen en het weer is goed dan staat er zeker een stranddag op de planning.

6. Een BBQ organiseren voor familie en vrienden
Het lijkt me zo leuk om straks weer met familie en vrienden samen te bbq'en in de tuin. Zeker omdat we dit weekend gaan beginnen aan de verbouwing van de tuin en dit hopelijk straks heel mooi wordt.
7. In de bibliotheek rondneuzen
De bibliotheek heb ik altijd een heel rustgevende plek gevonden en vaak ging ik er op mijn vrije dag even langs om tussen de boeken te neuzen. Ik hou ervan om boeken op te pakken, ze door te bladeren en nieuwe mooie verhalen te ontdekken. Ik ben net weer begonnen aan een nieuw boek en heb hierna gelukkig nog twee boeken liggen om te lezen. Hopelijk is de bieb weer open tegen de tijd dat ik die uit heb.

8. Een dagje shoppen in Amsterdam
Het zal wel gek zijn om straks de straten weer vol met mensen te zien, maar het lijkt me ook weer erg gezellig om een dagje in Amsterdam te gaan shoppen. Al is het alleen maar om rond te kijken en niet per se wat te kopen.

9. Een echte pubquiz bijwonen
De afgelopen week en deze week heb ik 3x meegedaan aan een online pubquiz en ik vind het zo leuk! Het is een leuke afwisseling van serie kijken of lezen in de avonden en je gebruikt je hersens ook nog eens. Ik doe graag mee aan de quizen van Upbeatles, zij doen het leuk en ze hebben ook 1x per week een themaquiz.
Het lijkt me leuk om als het weer mag ook een pubquiz in het echt bij te wonen. Lijkt me erg gezellig in een kroeg en dan met echte teams.

Bonus - 10. Het proberen vol te houden om niet gehaast te leven
Dit noem ik een bonuspunt omdat het niet iets is waar ik naar uitkijk, maar wel iets wat ik hoop vol te kunnen houden als we het normale leven weer oppakken. Ik merk namelijk dat ik de afgelopen weken helemaal tot rust ben gekomen en dat ik het helemaal niet zo erg vind dat het even onmogelijk is om met mensen af te spreken. Ik slaap goed, voel me relaxt en heb weer zin om te tekenen/bloggen en zelfs om op te ruimen haha.
De weekenden voordat de corona-maatregelen van kracht gingen was het steeds zo ontzettend druk dat ik eigenlijk constant moe was. Elk uurtje had ik dan wel wat ingepland, van de sportschool tot koffie drinken in de stad en verjaardagen. En elke keer als ik ergens mee bezig was dan was ik stiekem in gedachten ook alweer bij de volgende afspraak. Vaak zeiden we als we, als we s'avonds in bed stapten, tegen elkaar; "weet je nog dat we vanmorgen met die en die koffie hebben gedronken, dat lijkt alweer zo lang geleden".
Dat gehaaste en volgepropte leven wil ik niet meer. Gewoon 1 afspraak per dag zodat ik er echt van kan genieten en daar op dat moment met zowel lichaam als gedachten aanwezig kan zijn. Het lijkt me ook heerlijk om ieder weekend in ieder geval een dag niks in te plannen. Zodat we even helemaal de tijd voor jezelf hebben. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken, of dat we straks gewoon weer onbewust het gehaaste leven binnenrollen en weer doorgaan waar we ooit gebleven waren.

Wat willen jullie graag gaan doen als de corona-maatregelen voorbij zijn? 

4 opmerkingen

 1. Mooi lijstje maar vooral het laatste punt dat je benoemd.
  Het is iets wat ik ook echt wil gaan doorzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat veel mensen hebben gemerkt dat ze, voor het Corona-virus uitbrak, enorm aan het haasten waren en te weinig tijd voor zichzelf namen. Nu ben ik vooral benieuwd of we het kunnen volhouden als straks het normale leven weer begint ;)

   Verwijderen
 2. Op mijn lijstje staat een ijsje halen bij Giraudi (heb alleen gehoord dat die overgenomen worden 🙈) en zo snel mogelijk geopereerd worden zodat ik alles weer kan oppakken van mijn oude leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat iedereen zin heeft in ijs deze dagen haha!
   en ik hoop ook dat je snel geholpen kunt worden :) succes!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!